Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Α FRAME OF MIND
1386 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009
01:02

ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ) ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ

 

Το είδος της ζωής που τελικά κάνουμε, ο τρόπος δηλαδή που βιώνουμε  είναι όπως το πιστεύουμε στο μυαλό μας, είναι ανάλογο με το τρόπο που προσεγγίζουμε τα πράγματα, τον εαυτό μας, και το μέλλον μας..

 

Αν ζητήσουμε κάπου μια δουλειά,   το πιθανότερο είναι να μας προσφέρουν  ένα μέτριο μισθό ή να πάρουν κάποιον άλλον με σχετικά λιγότερες  οικονομικές απαιτήσεις .

Έτσι μαθαίνουμε κι εμείς  «που είναι τα πλαίσια» και να βάζουμε αντίστοιχα όρια στα όνειρα  μας,  αναγνωρίζοντας ένα μέτριο όριο στο πόσο πραγματικά αξίζουμε. 

 

Αποτέλεσμα είναι να φθάνουμε το πολύ μέχρι το σημείο που πιστεύουμε ότι αξίζουμε ή ότι μπορούμε.

 

Τελικά φτάνουμε ως ένα κάποιο σημείο απλά γιατί δεν προσπαθούμε περαιτέρω. 

Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι -όπως στο αλφάβητο το Δ είναι πριν απ το Ε- έτσι και η Δουλειά είναι πριν από την Επιτυχία, είναι προαπαιτούμενο.

 

Και βέβαια για κάθε επιθυμία και όνειρο, συνήθως υπάρχει μέσα μας  και η αντίστοιχη φοβία ή και πολλές φοβίες που μας κρατάνε  χαμηλά.

 

Ομοίως πρόκειται και για τα χρήματα που κερδίζουμε.

 Ίσως δεν είναι προφανές, ίσως δεν το πιστεύετε, ίσως δεν το σκεφτήκατε ποτέ  αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν πραγματικά να είναι πλούσιοι Φοβουνται να το ονειρευτούν.  Δεν είναι όλοι έτοιμοι για το άγχος της εξουσίας, τη μέθη του πλούτου, τη συνεχή μάχη για τη διατήρησή του.

 

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τίποτα αν δεν το πιστεύουμε.

 

Σχετικές παροιμίες :

  • Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς.
  • Συν Αθηνά και χείρας κίνει .
  • Θέλω ίσον μπορώ.
  • Ανάγκα και oι θεοί πείθονται.
  • When there is a will,  there is a way.

  Τα δύο «θέλω»

Υπάρχει το «θέλω» όπου ονειρεύεσαι τι καλά που θα ήτανε αν..…αλλά δεν κάνεις τίποτα ουσιαστικό για να το φτάσεις,  είτε γιατί δεν το πιστεύεις  ότι μπορείς, είτε γιατί  δεν το θέλεις αρκετά για να προσπαθήσεις πραγματικά.

 

Υπάρχει και το “θέλω” (drive) που το βράδυ σε κάνει να σκέφτεσαι, σε οδηγεί να μελετήσεις, να σχεδιάσεις, να δουλέψεις σκληρά και με πάθος , να βάλεις σε εφαρμογή τα βήματα που θα σε οδηγήσουν εκεί…Ο πραγματικά επιτυχημένος ανήκει εδώ….

Impossible is Nothing !

 

Σχόλια

27/02 01:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, πολύ ωραίο!
27/02 02:23  shareholder-cs
O πολυγραφότατος και πολυαναγνώστης Θρασύβουλος σχεδόν πάντα θα μου κάνει την ιδιαίτερη τιμή να επισκεφτεί τα λιμέρια μου και να γράψει μια κουβέντα -εστω και τρεις λέξεις.
Ευχαριστώ πολύ φιλε Θρασ.
Κι εγω περιδιαβαίνω και το δικό σου λιμέρι και άλλων, αλλά συχνά, συχνότατα δεν αφήνω στίγμα, (κακώς, αλλά ποτέ τα P-R δεν ήταν το δυνατότερο σημείο μου )...
Τη καλησπέρα μου σε όλους.
27/02 16:14  
27/02 18:30  pkio19
Πολύ όμορφο Χρήστο..πολύ αισιόδοξο.Είναι αυτό που λένε "Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω".
27/02 21:54  shareholder-cs
Ενδιαφέρουσα και αξιόλογη άρθρογραφία φίλε Ντενίδη, και λίγο παράξενο που βρίσκεται σε μια καθαρά εμπορική σελίδα τροφίμων και ποτών και όχι σε κάποιο "σοβαρό" οικονομικό site.
28/12 17:58  φανης παπαγ
το άρθρο αγνοεί επιδεικτικά τις αντικειμενικές συνθήκες. μου θυμίζει περισσότερο Paulo Coelho. ιδίως εάν λάβουμε υπ'οψιν το ρυθμό θνησιμότητας των νέων επιχειρήσεων. πάνω από 90% όλοι αυτοί ήθελαν? δεν ήθελαν? μπορύσαν? δεν μπορούσαν?
δυστυχώς αυτές οι μετανεωτερικές απόψεις κερδίζουν έδφος αλλά είναι βαθιά αντιεπιστημονικές.
28/12 18:13  shareholder-cs
To αρθρο δεν αναφέρεται ειδικά στην ιδρυση και επιτυχή πορεία εταιρειών, είναι γενικότερο. Οι αντικειμενικές συνθήκες πάντα ήταν και είναι δύσκολες.

Οσο για το αν είναι αντιεπιστημονική προσέγγιση, εχω να πω τα εξής: Ας αγνοήσουμε τις παραπάνω παροιμιες ως απόσταγμα λαϊκής σοφίας.
Βρείτε μου όμως έστω έναν που ανέβηκε ψηλά χωρίς όραμα, πίστη, φιλοδοξία, τόλμη, και μεδοδική δουλειά...
Οχι όμως με ονειροπολήσεις... Ξαναδιάβασε τα δυο "θέλω" και προσπάθησε να ξεχωρήσεις το ένα απο το άλλο. Στο δευτερο θέλω, ακόμα κι αν πέσεις, ξανασηλώνεσαι με περισσότερο πείσμα και προσπαθείς, όπως το νήπιο που μαθαίνει να περπατά...
28/12 18:18  φανης παπαγ
το ότι αυτοί οι οποίοι αυτοί που ανέβηκαν είχαν πίστη, φιλοδοξία, τόλμη και μεθοδική δουλειά δεν σημαίνει ότι όποιος έχει φιλοδοξία τόλμη και είναι μεθοδικός θα πετύχει. είναι λογικό άλμα
28/12 18:39  shareholder-cs
Σημαίνει οτι όποιος δεν τα έχει, δεν έχει και πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό είναι απολύτως σίγουρο.

Τουναντίον αν τα έχει είναι περίπου σίγουρο οτι τα πάντα, και η τυχη ακόμα, θα συνομοτήσουν για να επιτύχει. (βλέπε "η τυχη βοηθά τους τολμηρούς").
Επαναλαμβάνω: το δευτερο θέλω είναι drive. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκέφτεσαι, σε οδηγείσαι να μελετήσεις, να σχεδιάσεις, να δουλέψεις σκληρά και με πάθος , να βάλεις σε εφαρμογή τα βήματα που θα σε οδηγήσουν εκεί…
και να μην επιτυχεις.
Πίστεψέ με το έχω δει στη πράξη πολλές φορές.
Δεν είναι θέμα ικανότητας. Ενας ΑΜΕΑ, Ολυμπιακός πρωταθλητής στη κολύμβηση με ένα χερι, θα μας νικήσει αν πέσουμε στη πισίνα, παρόλο που εμείς είμαστε αρτιμελείς.
28/12 18:47  φανης παπαγ
σε ξαναρωτάω το 90% των επιχειρήσεων που διαλύονται πριν τη συμπλήρωση ενός έτους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν δεν είχαν αυτές τις αρετές? και στο κάτω κάτω αυτές οι "αρετές" καλλιεργούνται. και ο ΑΜΕΑ πρωταθλητής θα με νικήσει γιατί είναι προπονημένος. υπάρχει και αυτό που οι νεοκλασσικοί οικονομολόγοι λένε rationality. η έμφαση δίνεται κυρίως στις συνθήκες και όχι (αποκλειστικά) στην ατομική ικανότητα
28/12 18:59  shareholder-cs
Δε νομίζω οτι το πρωτο χρόνο αποτυγχάνουν οι 9 στους 10 ούτε οτι όλοι οι επίδοξοι επιχειρηματίες ανήκουν ακριβώς στο "Να μελετησεις, να σχεδιάσεις..."
28/12 19:05  φανης παπαγ
είναι τα επίσημα στοιχεία από την ΕΣΥΕ η θνησιμότητα είναι 90%. Ως θνησιμότητα ορίζεται η μη ικανότητα επιβίωσης της επιχείρησης το πρώτο χρόνο.
28/12 19:32  shareholder-cs
"Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στους δείκτες θνησιμότητας των νεοϊδρυόμενων ΜΜΕ στις μεγάλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας ο δείκτης θνησιμότητας των νεοϊδρυόμενων ΜΜΕ φθάνει την πρώτη τριετία στο 14,5 %, ενώ στην πενταετία ανέρχεται στο 21%. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πάνω από το 78% των ΜΜΕ επιβιώνει περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ το 50% ξεπερνάει την πενταετία. "

http://ermis.acci.gr/ezine/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=62

28/12 20:23  φανης παπαγ
Οι ΜΜΕ δεν χρησιμοποιούν στρατηγικό προγραμματισμό καθώς και άλλες τεχνικές σύγχρονης διοίκησης, όπως στρατηγικές συμμαχίες, ολική ποιότητα παραγωγής, ανταγωνιστική σύγκριση, μέτρηση ικανοποίησης πελατών κ.λπ. Υστερούν επίσης των μεγάλων επιχειρήσεων στο μάρκετινγκ, στην ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας, σε έρευνα και ανάπτυξη, στην αποτελεσματική χρήση εξωτερικών πηγών πληροφόρησης, στην πρόσβαση στις πηγές παραγωγής πρώτων υλών και στις συνεργασίες. Έχουν υψηλά ποσοστά δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, αλλά και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας (50%) ιδιαίτερα κατά τα πρώτα 3-5 έτη της ζωής τους.
28/12 20:24  φανης παπαγ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις