Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Όταν μας ληστεύουν οι πολιτικοί…
1938 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009
08:44

 

Τις προάλλες πέρασε ένα πακέτο μετοχών 3,5%  της Εμπορικής Τράπεζας στα 5 Ευρώ (ναι, παραμένει ακόμα στο ταμπλώ).

 

Τελικά μαθεύτηκε ποιος ήταν ο πωλητής, διότι ως ηταν βεβαίως αναμενόμενο, αγοραστές ήταν οι Γάλλοι.

 

Πωλητής ήταν λοιπόν η ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ και το πακέτο ήταν προίκα απ το χαρτοφυλάκιο του ΟΓΑ όταν πέρασε για  τη διαχείριση των αποθεματικών του στην εν λόγω ΑΕΔΑΚ..

 

Το μέγα ερώτημα :

 

Ποιος φταίει που δεν διατέθηκαν  οι μετοχές τότε προ 3 ετών που η CA έμπαινε πλειοψηφικά στη τράπεζα και προσέφερε σε δημόσια πρόταση 25 ευρώ γιά κάθε μετοχή;

Μα φυσικά η εξάρτηση της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων και των διοικήσεών τους από το πολιτικό σύστημα. Ακόμα θυμάμαι τη Βάσω Παπανδρέου να  δηλώνει κατ’ επανάληψη  και με πλήρη έμφαση ότι στα 25 ευρώ ήταν «ξεπούλημα» και να απειλεί. Που να τολμήσουν να αποστασιοποιηθούν βεβαίως οι διοικήσεις των ταμείων…..

 

Σας θυμίζω: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ότι με την τιμή με την οποία φαίνεται πως θα συμφωνήσουν για την πώληση της Εμπορικής, θα έχουν ευθύνες τόσο η κυβέρνηση όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία εάν πουλήσουν το ποσοστό τους. Ζητάμε να σταματήσει αυτό το ξεπούλημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πλέον έχει και την ευθύνη για το ξεπούλημα της Εμπορικής και της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

 

http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=727201

 

Η ίδια έλεγε:

"Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις ορισμένων Δ.Σ. Ταμείων, για την πώληση των μετοχών τους, με αδιαφανείς διαδικασίες, είναι φανερό ότι το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Εξηγήσεις θα πρέπει επίσης να δώσουν και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για δήθεν εκβιασμούς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πια ποιοι προχώρησαν σε μεθοδεύσεις και ποιοι εκβίασαν τα Ταμεία για να πετύχουν στην εκποίηση της Εμπορικής Τράπεζας", τόνισε η κ.Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "σ’ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν".


Θυμόσαστε ίσως ότι ο Παπανδρέου είχε  θέσει τότε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γιάννο Παπαντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας  όπου εξέφρασε και την αντίθεσή του με τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα σε αναφορές για ενδεχόμενο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για τη συμφωνία πώλησης..

 «Εκτιμώ ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό, αλλά πρόκειται κατ' εξοχήν για πολιτικό ζήτημα και για θέμα κοινωνικής και ευρύτερης ευθύνης και η Δικαιοσύνη θα εμπλακεί μόνον εάν υπάρξουν στοιχεία...», δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Υπό αυτές τις συνθήκες είπε ότι «δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το σημείο αιχμής των πυροβολισμών» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται μεγάλους διεθνείς οίκους, όπως η γαλλική τράπεζα.

 

 

 

Σημαντική συνιστώσα αυτής της πολιτικής, υπογραμμίζει ο κ. Παπαντωνίου, «ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές και η είσοδος ισχυρών διεθνών ομίλων για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής και την τόνωση του ανταγωνισμού». «Η στοχοποίηση αυτών των θέσεων δεν συνάδει με τη λειτουργία ενός σύγχρονου δημοκρατικού κόμματος» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από συνέντευξη της  τότε γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου  στη δημοσιογράφο του ΑΛΦΑ 104 κα Μπαλτατζή:

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Εμπορικής ήταν σαφής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε ένα ξεπούλημα της Εμπορικής, ότι πούλησε για άλλη μια φορά φτηνά δημόσια περιουσία. Χωρίς σχέδιο, χωρίς διαφάνεια, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των μετόχων, εις βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων, που στην ουσία, εξαναγκάστηκαν να πουλήσουν φτηνά εις βάρος, σε τελική ανάλυση, του Έλληνα φορολογούμενου.»

 

Αποτέλεσμα εκείνων των «φιλολαϊκών» δηλώσεων, σήμερα οι ασφαλισμένοι παίρνουν μόλις το 1/5 εκείνων των χρημάτων, άσε και τους χαμένους τόκους τόσων χρόνων σε τέτοια ποσά…Μιλάμε για την απώλεια μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ…Και μέρισμα ΜΗΔΕΝ.

 

Σήμερα  Βασούλα μου,  (και κα Ξενογιαννακοπούλου  μου) που πουλήσατε το πακέτο με κυβέρνηση και διοικήσεις των ταμείων από το  ΠΑΣΟΚ,   γιατί δεν μιλάτε για ξεπουλήματα;

 

Που είσαστε; Που κρύβεστε;

Αν τα 25 είναι ξεπούλημα,  σήμερα τα 5 τι είναι ;

Και πότε ήταν το εγκληματικό λάθος ; Τότε ή τώρα;

Ποιός έχει την ευθύνη; Σε ποιόν πρέπει να αποδοθεί;

Νοιώθετε καμιά ενοχή; Σας προβλημάτισε καθόλου; 

Βγήκατε έστω να πείτε “mea culpa”?

 

Τώρα  βεβαίως όσα λέγαμε τότε περί ευθυνών τα κάνουμε γαργάρα….

 

Τα λέω αυτά γιατί δεν έγιναν μάθημα και σήμερα βλέπουμε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση να νομοθετεί και να φιλολογεί εν πολλοίς με γνώμονα την πολιτική κατανάλωση, που θέλει τις τράπεζες ως το κακό μπαμπούλα .

 

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει για λόγους πολικής κατανάλωσης άλλη μια φορά το τραπεζικό σύστημα.

Από τη μία με το νομοσχέδιο για τα χρέη των φυσικών προσώπων και των νοικοκυριών, από την άλλη με την έκτακτη εισφορά των κερδών των τραπεζών κατά 10% , από την τρίτη για την φορολόγηση των bonus με 90%..

 

Όπως λένε μεταξύ τους οι τραπεζίτες

« δεν μπορεί όποτε οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν πάντα να σπεύδουν να φορολογούν τις τράπεζες; Δεν μπορεί οι τράπεζες να πληρώνουν τις αποτυχίες των κυβερνήσεων.»

 

Οι τράπεζες έχουν το δικό τους μερίδιο  για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά η κυβέρνηση αντί να αντιπαρατίθεται μαζί τους πρέπει να αναζητήσει μαζί τους αξιόπιστες λύσεις,  

γιατί πέραν του κομβικού ρόλου των τραπεζών στη χρηματοδότηση της οικονομίας, έχουνε και σοβαρή αλληλεξάρτηση καθώς συμβαίνει  και απο το προηγούμενο άρθρο μου  Δημόσιο χρέος και κερδοφορία τραπεζών: Συγκοινωνούντα δοχεία...

 

Ιδού μια άλλη νόμιμη ληστεία:

 

Έχουμε κάνει ένα ωραίο ληστρικό σύστημα όπου ο βασικός μέτοχος που θέλει να βγάλει μια μετοχή από το ταμπλώ,  την απαξιώνει συστηματικά, διαρρέει αρνητικές ειδήσεις, εμφανίζει ζημιές παρουσιάζοντας συνεχώς επισφάλειες, μειώνει την εμπορευσιμότητα, και αφού πιέσει και ρημάξει τη τιμή της μετοχής στο 1/5, κάνει και μια ΑΜΚ λίγο ψηλότερα ώστε να μη μπει κανείς απ όσους αντιστέκονται ακόμα, ασκεί όλα τα αδιάθετα,  και βρίσκεται μάγκας με με πάνω από 90% .

 

Από κει και πέρα, θες δεν θες μικρομέτοχε θα σου απαλλοτριώσουν τις μετοχές σου έναντι πινακίου φακής, διότι βέβαια με τις εγκληματικές  και σαφώς αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου,  η περιουσία του μικρομετόχου απαλλοτριώνεται υποχρεωτικά προς χάριν των συμφερόντων του βασικού μετόχου (ούτε καν υπέρ δημοσίου συμφέροντος).

 

Και έτσι όταν ταλαιπωρείται πτωτικά η αγορά επί καιρό, δίνεται η χρυσή ευκαιρία να βγάλουν οι βασικοί μέτοχοι τις εταιρείες από το ταμπλώ  σε τιμές απαξίωσης, και   φυλλοροεί το ταμπλώ από καλές εταιρίες...

 

Σχόλια

21/12 08:45  shareholder-cs
Καλά για τα εγκλήματα της Αριστεράς σε τέτοια θέματα, τι να πρωτοσυζητήσεις…
Τα ίδια περί ξεπουλημάτων πιπιλάνε μονίμως κι αυτοί.
Βεβαια όταν αγοράζουμε πανάκριβα πχ τον Γερμανό, εκεί δεν υπάρχει θέμα, έτσι κα Αλέκα μας, ξέρεις το γιατί εσύ…
21/12 08:46  shareholder-cs
Δηλώσεις από ΣΥΝ για την Εμπορική :
"Η πώληση της Εμπορικής είναι, αντιθέτως, μέγα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, που θα έχει επώδυνες στρατηγικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για το μέλλον του τόπου", επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης, προσθέτοντας: "Mε την είσοδο της Credit Agricole, το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα γίνει ακόμα ληστρικότερο και πιο ανεξέλεγκτο. Γίνεται κράτος εν κράτει. Η Credit Agricole το μόνο που βλέπει στη χώρα μας είναι ένα πεδίο δόξης λαμπρό για μεγάλα και γρήγορα κέρδη και εύκολη επέκταση για λεηλασία στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής".
21/12 08:49  shareholder-cs
Παρενθετικά:
Τι έγινε κύριοι λιμενεργάτες με το «ξεπούλημα του ΟΛΠ» ;
Τι έγιναν τα «Αλήτες και ρουφιάνοι κάτω τα χέρια απ΄ το λιμάνι»;
Τι έγιναν τα περί «αποικιοκρατικής σύμβασης με την ιμπεριαλιστική Κίνα»;

Μόλις σας χρυσώσανε την εθελουσία έξοδο με μερικές δεκάδες εκατομμυρια, νάσου και βγήκαν χρυσές τσίμπλες στα ματάκια σας, τέλειωσαν τα « παρτιωτικά », και εντάξει, τώρα ας τον πάρει το προβλήτα Β η Cosco, έτσι;
21/12 09:28  nhad
Πολύ καλός. Έτσι, για να θυμόμαστε. Δυστυχώς δεν έχει ποινικές ευθύνες η Βάσω για τη τρομοκράτηση των διοικήσεων των ταμείων που έγινε τότε. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να τα θυμίζει τουλάχιστον, και μπράβο σου και πάλι γι αυτό. Ελπίζω μόνο να την καλέσουν σε κανένα πάνελ και να "της το τρίψουν στη μούρη".
21/12 09:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χρήστο καλημέρα.
5* από εμένα.
5* και για το happening της Παρασκευης.
:)
21/12 09:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πές τα Χρυσόστομε. Αλλά έχουσιν φαληρει και τρέχουν και δεν φτάνουν. 5*
21/12 10:16  Λουκρητια
Με συγχισες πρωι-πρωι,Δευτεριατικα!Θελω να τους τα πω ενα χερακι,αλλα ενα σχολιο γεματο μπιπ δεν λεει.Πω,πω,εχω μανουριασει αγρια!
21/12 10:29  Frixos
Οικονομικός Ταχυδρόμος 17/11/1994
΄Αρθρο του κ. Γιάννη Μαρίνου.

" Θρίαμβος των τρωκτικών"

..."Η δικτατοτρική εξουσία" που ασκούν οι συνδικαλιστές με "στρατό κατοχής" που καταλιστεύει την " λαική κυριαρχία",επιβάλλει "ολιγαρχικό πολίτευμα", ασύδοτο "μονοπώλιο προνομίων"

Η πραγματική κυβέρνηση στην Έλλάδα δεν είναι αυτή που εξέλεξε ο λαός με την ψήφο του. Στην πραγματικότητα κυβερνούν-"σαν ιδιοκτήτες του ευρύτερου δημόσιου τομέα"-οι συνδικαλιστές. Και αναφέρει το ονόματα: Οι κ.κ Μανιάτης, Λ. Κανελλόπουλος, Γιατράς, Πιπεργιάς, Θεωνάς, Πρωτόπαπας, Αργύρης, ΚΟυτσούκος, Χατζησωκράτης, Τσώλης κλπ. "Προκλητική κατοχική ηγεσία" ικανή να επιβάλλει τις οποιεσδήποτε θελήσεις της σε κάθε κυβέρνηση. Ανατρέπουν κυβερνήσεις, διορίζουν υπαλλήλους ακόμη και με πλαστά πτυχία, φορτώνουν με τεράστια χρέη τον φορολογούμενο λαό..."

Καταγγελία επώνυμη, άμεση, δίχως περιφράσεις,. Ούτε απάντηση, ούτε διάψευση, ούτε αντίδραση υπήρξε.

Σήμερα το σκηνικό το ίδιο με άλλα ονόματα.

Ελλάδα , μία αρένα διαπάλης κομματικών εγωισμών, συναγωνισμού αφαίμαξης του δημοσίου χρήματος. Και ο λαός ευνουχισμένος.
Να γιατί μας έχουν απομονώσει, να γιατί μας συμπεριφέρονται έτσι. Είμαστε χρεοκωπημένοι υλικά τε και ηθικά.Ένα κράτος παρακμής, δίχως στοιχειώδεις εγγυήσεις σοβαρότητος. Έχουμε εξαντλήσει την κλίμακα αποτυχιών στην εξωτερική μας πολιτική και την κλίμακα σκανδάλων σήψης του εσωτερικού πολιτικού μας βίου. Η οικονομική χρεοκωπία είναι ομολογούμενη. Απομένει η απώλεια εδαφών, διότι "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"
21/12 10:59  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα Χρήστο.
Άψογος και σήμερα. Μην νομίζεις πως είναι τυχαίο, ότι για να βρεις κάτι από το παλιό ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να ψάξεις πολύ. Αν υπήρχε τρόπος να φορολογούνται οι μακακίες, οι πιο πολύ πολιτικοί μας θα είχαν μείνει άφραγκοι.
Για τον Γιάννο έχω να πω οτι ο ΓΑΠ ατύχησε ως προς την αφορμή που διάλεξε να δείξει την αποΣημιτοποίηση του δικού του ΠΑΣΟΚ.
Μου προξενεί πάντως θλίψη και η προχθεσινή εικόνα των εκπροσώπων της ΝΔ στη Βουλή όπου έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την μοριοδότηση των STAGERS. Eλπίζω ότι ο νέος αρχηγός δεν έχει την ίδια πρόθεση με τον προκάτοχό του, αλλά και με τον ΓΑΠ για αντιπολίτευση τύπου Βασούλας...
21/12 11:28  cornelsen
1. Βεβαίως και οι πολιτικοί έχουν τις ευθύνες τους. Και όχι μόνο ευθύνες αλλά και "μακριά" χέρια. Ούτε για το ένα ούτε για το άλλο πλήρωσαν ποτέ. Το μόνο που ενδιαφέρει την κάθε αντιπολίτευση είναι να αποδεχθεί η εκάστοτε κυβέρνηση την "πολιτική ευθύνη" ώστε η αντιπολίτευση να γίνει κυβέρνηση. Και το παραμύθι συνεχίζεται 35 χρόνια με απλή αλλαγή ονομάτων και χρωμάτων (πράσινο-γαλάζιο) στα κυβερνητικά έδρανα.
2. Πίσω όμως από τούς πολιτικούς δείτε πόσοι άλλοι θησαυρίζουν είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως επιχειρήσεις. Τραπεζίτες, επαγγελματίες δανειστές, μεσάζοντες, κατασκευαστές δημοσίων έργων, φαρμακοβιομήχανοι κ.λπ. Λέτε πως δεν έχουν την δύναμη να ταρακουνήσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα ή μήπως δεν τούς συμφέρει να αλλάξει;
3. ΑΥΤΟΙ οι συνδικαλιστές είναι όχι μόνο χρήσιμοι αλλά και αναγκαίοι για το ίδιο το σύστημα. Φαντάζεστε "λυσσασμένες" απεργίες και συνεχείς αναταραχές -όπως τότε που οι οικοδόμοι ξήλωναν πεζοδρόμια;
21/12 11:38  jgeorg
Ο θίασος του αναρχοκομμουνιστικου καθεστωτος που μας κυβερνα ειναι γέλοιος και επικινδυνος για την χώρα. Συντομα και ο τελευταιος ιθαγεννης θα νιωσει στο πετσι του οτι ηταν απλα καιροσκοποι-απαταιωνες και θα εχουμε νεο 1989!
21/12 11:41  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Χρήστο διόρθωσε να χαρείς αυτό το "πολύ" στο σχόλιό μου. Βγάζει μάτι...
21/12 11:43  cornelsen
Αναρχοκομμουνιστής ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης, ο Καραμανλής...ΧΑ, ΧΑ! Φαντάζεστε να τούς... συλλάβει προληπτικά ο Χρυσοχοϊδης.
21/12 11:44  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
cornelsen
Σαφώς και τους βολεύει η σαπίλα κι η ανεπάρκεια.
jgeorg
Σιγά τα αίματα. Είδαμε και τους αναρχοδεξιούς τόσα χρόνια...
21/12 11:58  jgeorg
Ο Καραμανλης το ειχε δηλωσει πριν παρει τις εκλογες του 2004. Ειμαι κρυφο αριστερος και κρυφοαντιεξουσιαστης! Με δεδομενο οτι αυξησε κατακορυφα το χρεος και τους ΔΥ θεωρω οτι ειναι ο ποιο αριστερος προθυπουργος που εχει περασει απο τον τοπο κοντραροντας στα ισα τον Α.Παπανδρεου. Εαν ο Καραμανλης ηταν προθυπουργος την δεκαετια του '80 ...σιγουρα θα ξεπερναγε και τον Ανδρεα!

Μητσοτακης... ειδικη περιπτωση , λογω αντιπαθειας αρνουμαστε να παραδεχθουμε οτι σε μερικαι ειχε δίκηο

Σημιτης ... ηξερε ποιο ειναι το σωστο αλλα τελικα δεν τα εβαλε με το αναρχοκομμουνιστικο καθεστώς και το αφησε να ξεσαλωσει!
21/12 11:59  jgeorg
πρωθυπουργος! (παρακαλω διορθωση)
21/12 12:32  cornelsen
jgeorg
Τα έχεις μπλέξει λίγο.
Ούτε σοσιαλισμός σημαίνει να γίνουμε ΔΥ, ούτε οι αναρχικοί είναι κρατιστές (και των κομμουνιστών ο τελικός σκοπός είναι η κατάργηση τού κράτους), ούτε ο καπιταλισμός είναι εναντίον τού κράτους (τους). Αντιθέτως, το (αστικό) κράτος είναι το κύριο κόμμα των καπιταλιστών. Άλλες φορές το χρησιμοποιούν με τον ένα και άλλες φορές με άλλον τρόπο.
21/12 12:39  jgeorg
Δεν εχω μπλεξει τιποτε...απλα πρεπει να διαβασουμε λιγο ιστορια

Ολα τα σοσιαλιστικα καθεστωτα ... ειχαν λιγο παραπανω ΔΥ απο οσο επρεπε.

Το συνθετικο αναρχο το βαζω γιατι ακομη και ο πρωην πρωθυπουργος της κεντροδεξιας ΚΚ ειχε δηλωσει κρυφο-αντιεξουσιαστης!

Τωρα το τι θελουν οι καπιταλιστες θελει μεγαλη κουβεντα κατα περιπτωση γιατι ολες οι χώρες του κοσμου πλην Κουβας , β.Κορεας και Ελλαδας και κατι ξεχασμενων τριτοκοσμικων που λοιμοκτονουν δηλωνουν "καπιταλιστικες".
21/12 13:12  cornelsen
Σοσιαλιστικά καθεστώτα; Πού τα είδες; Υπήρξαν ποτέ στην Ιστορία; Ή εννοείς σοσιαλισμό τον κρατικό καπιταλισμό τής Α. Ευρώπης και τής Κίνας;
Ο ΚΚ μπορεί να δηλώνει και αναρχικός και εξωγήινος και ότι άλλο θέλει. Αλλά δεν είναι. Μην αναποδογυρίζουμε την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουμε τις απόψεις μας.
Οι λέξεις φτιάχτηκαν από τούς ανθρώπους για να συνεννοούνται μεταξύ τους. Όταν τις χρησιμοποιούμε πρέπει να εννοούμε το περιεχόμενο τους.
21/12 15:26  Αξιόκριτος
Αγαπητέ συνονόματε καλημέρα.
Πολύ καλά κάνεις και αναδεικνύεις το θέμα της πώλησης του πακέτου της εμπορικής από το ΙΚΑ στα 5 ΕΥΡΩ.Διερωτώμαι ποιές υπογραφές κοσμούν την απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ ( Αν υπάρχουν)να μην ρευστοποιήσει με 25 ΕΥΡΩ τις μετοχές.Το κυριότερο όμως με ποιό σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση αυτή.
Πιστεύω ότι το θέμα θα πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο αλλά και να καταλογισθούν ευθύνες αν υπάρχουν.Επίσης πολιτικοί σαν την κυρία Παπανδρέου θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται για το κακό που προξένησαν με τις δηλώσεις τους.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις