Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Ποιος φταίει και ποιος θα πληρώσει τη κρίση;
857 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
03:06

 

Πολ Κολίερ, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε άρθρο του στην Daily Telegraph:
 
«Η διαχείριση των κρίσεων πρέπει να δίνει στους πολίτες τα σωστά μαθήματα. Η ευθύνη για την ελληνική κρίση βαραίνει αποκλειστικά τους Έλληνες πολίτες – σε μία δημοκρατία αποφασίζουν οι ψηφοφόροι. Εκείνοι ήταν που επανειλημμένως απέτυχαν να αντιληφθούν τα τραγικά οικονομικά λάθη που διέπραξαν οι κυβερνήσεις τους. Στην πραγματικότητα, οι ελληνικές κυβερνήσεις πιθανώς συμπεριφέρθηκαν έτσι γιατί υποψιάζονταν ότι πιο συνετή συμπεριφορά δεν θα ήταν δημοφιλής», τονίζει ο κ. Κολίερ, αναφερόμενος και στον εγχώριο Τύπο που ακολουθεί μία στάση «ρίξτε τα όλα στους ξένους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Σε αυτή την περίπτωση, οι πολιτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα θα γίνουν περισσότερο, όχι λιγότερο δημοφιλείς», αναφέρει, τονίζοντας ότι μπορεί η αναγνώριση των λαθών να είναι επώδυνη διαδικασία, είναι όμως μία μορφή επένδυσης σε ένα καλύτερο μέλλον.
Σχόλια

05/03 03:08  shareholder-cs
"οι ελληνικές κυβερνήσεις πιθανώς συμπεριφέρθηκαν έτσι γιατί υποψιάζονταν ότι πιο συνετή συμπεριφορά δεν θα ήταν δημοφιλής"

Πικρές αλήθειες...
05/03 03:13  shareholder-cs
Το 2009 με ορατά και γνωστά τα δημοσιονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην αρον αρον απόδραση Καραμανλή απο την εξουσία, είχαμε συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο 12.000 άτομα.
Πόσες ήταν οι προσλήψεις την ιδια χρονιά ; Υπερδιπλάσιοι, 29.000 άτομα.
Μάλιστα...
Φαντάσου να μην είχαμε και πρόβλημα...
(πηγή εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ της 4-3-2010)
05/03 03:21  shareholder-cs
Και μετά κλαίνε οι τηλεοράσεις και μερικοι γιατί λέει ζευγάρι Δημοσίων υπαλλήλων χάνει ένα 8% του οικογενειακού προυπολογισμού και είχαν κάνει το προγραμματισμό τους, και θα δυσκολευτούν.
Λες και δεν είχαν το προγραμματισμό τους και οι άλλοι που θα μείνουν άνεργοι ή οι ελευθ. επαγγελματίες που η δουλειά τους έχει κάτσει περι το 40% (για ρωτήστε πχ εμπορους ή ασχολούμενους με την οικοδομή)
Που κινδυνεύουν ακόμα και με λουκέτο, και δεν εχουν να πληρώσουν μισθούς υπαλλήλων και ΙΚΑ και οι άλλοι οι ΔΥ κλαίνε που εν μέσω μονιμότητας βάζουν απλώς τη ζώνη μια θηλιά παραμέσα...
05/03 04:06  shareholder-cs
Το παρακάτω είναι σχόλιο του vladimiros στο φορουμ.

"όσο και αν φαίνεται σκληρό σε αυτόν που το βιώνει, πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει χάσει και άλλα ο ΔΥ. Από τους 14 μισθούς, χάνει ουσιαστικά 0,6 ή 4,2% συν μάλλον άλλο τόσο ποσοστό του συνολικόυ μισθού του από τα επιδόματα της ντροπής (αφού αφήνονται άθικτα εκείνα που σχετίζονται με εκπαίδευση, παραγωγικότητα και οικογενειακή κατάσταση). Σε πολλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα, η μείωση τέτοιων ποσοστών έχει ήδη γίνει, μέσω κατάργησης πχ μπόνους και χωρίς οι εταιρείες να έχουν φτάσει στα όρια της χρεωκοπίας, απλά βγάζοντας λιγότερα κέρδη.
Για να εξηγούμαι, χαίρομαι για την ευκαιρία εξυγίανσης του κόστους του Δημοσίου, πιστεύοντας παράλληλα ότι πρέπει να αποκτήσουν πλέον ένα σύγχρονο μισθολόγιο, που θα αμοίβει τους υπαλλήλους του χωρίς αδικίες και ανάλογα με το προσφερόμενο έργο τους. Πιστεύω ακόμα ότι θα πρέπει να είναι στόχος σταδιακά να καλυφθεί η μισθολογική μείωση που δέχτηκαν χθες. Με μία παραδοχή όμως, να καταφέρουμε να έχουμε λιγότερους και καλύτερα μοιρασμένους στις υπηρεσίες και με διαφορετική νοοτροπία.
Δεν είναι δυνατό να πληρώνεται κάποιος έξτρα για να συμμετέχει σε επιτροπή όταν αυτή είναι η κύρια δουλειά του. Στον ιδιωτικό τομέα αν πληρωνόμασταν ένα ευρώ για κάθε meeting, θα είχαν γίνει όλοι πλούσιοι και θα είχαμε κάθε κίνητρο να κάνουμε περισσότερα meeting και λιγότερη δουλειά.
Τέλος, αυτό που ακόμα δεν τόλμησε κανείς, θα πρέπει να τελειώνουμε με τη μονιμότητα. Ακόμα και με τις μειωμένες αποδοχές πλέον, είμαι σίγουρος ότι οι επόμενες προσλήψεις θα έχουν υποψήφιους πολλαπλάσιους από τις θέσεις, μόνο και μόνο για τη μονιμότητα. Ας νιώσουν επιτέλους οι ΔΥ που εργάζονται, ότι αυτοί θα καταλήγουν πλέον τα κορόιδα του συστήματος όταν η μονιμότητα προστατεύει τα λαμόγια και κόβει τα εισοδήματα όλων μαζί."
05/03 10:12  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
...και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι έχει 100% δίκιο. Έτσι για να μη βγάζουμε τις αφεντομουτσουνάρες μας έξω από κάθε ευθύνη.
Καλημέρα Χρήστο!
05/03 10:19  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Όσο για το μισθολόγιο και την οργάνωση των υπηρεσιών κυριολεκτικά χρειάζεται RESTART. Εκ του μηδενός, πλην όμως δεν έχω τέτοιες ελπίδες. Εδώ θα γίνει επανάσταση Χρήστο με τους Τσίπρες τις Παπαρήγες και τους Τριανταφυλοπουλολαζόπουλους. Ωρες ώρες με πιάνει απελπισία με το πλήθος των λαμόγιων που πνίγουν κάθε ελπίδα. Δεν ελπίζω σε τίποτα γιατί δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να πάρει μπροστά η μηχανή...
05/03 12:07  shareholder-cs
Ετσι είναι φίλε Νίκο.
Θέλει re-engineering, επανασχεδιασμό με κριτηρια κόστους-οφέλους και προτεραιότητες .
Δες ας πουμε εδώ: http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1577448&pg=1
και αναλογίσου τα μεγέθη, τα κόστη και τις ωφέλειες...
05/03 12:40  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Όπου και να γυρίσεις βλέπεις τέτοια και χειρότερα! Εχθές έγραφε κι ο Υδροχόος για τη ΔΕΚΕ στα βόρεια, όπου δεν πατάει κανένας (ελλείψει αντικειμένου, όχι μόνο τσίπας) και παίρνουν κι επίδομα για τον καθαρισμό από τα χιόνια, μέχρι και τους θερινούς μήνες!
05/03 18:16  jerri
"Για να εξηγούμαι, χαίρομαι για την ευκαιρία εξυγίανσης του κόστους του Δημοσίου, πιστεύοντας παράλληλα ότι πρέπει να αποκτήσουν πλέον ένα σύγχρονο μισθολόγιο, που θα αμοίβει τους υπαλλήλους του χωρίς αδικίες και ανάλογα με το προσφερόμενο έργο τους."
Όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις