Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Θα μας πλανέψουν οι σειρήνες ή θα πάμε στην Ιθάκη;
1063 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010
12:48

 Επιτέλους περάσαμε απο τη Παρασκευή, στη φάση όπου  η χώρα θα αναγκαστεί να προσπαθήσει να αναδιοργανωθεί,  έχoντας τώρα πλέον και ένα τριτεγγυητή ότι δεν θα ξεστρατήσει από την επώδυνη αλλά απαραίτητη ρότα.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα έχει ένα αποδιοπομπαίο τραγο, το ΔΝΤ ως δικαιολογία προς τη κοινωνία για να του φορτώσει τα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει. Φυσικά αυτά τα μέτρα λίγο-πολύ, θα έπρεπε να τα έχουμε ήδη πάρει, και απο μόνοι μας...
 
Ο ΓΑΠ συνειδητοποίησε πλήρως το απο καιρό προφανές , οτι η Ελλάδα δεν μπορούσε με μπαλώματα να εξευμενίσει τις αγορές που την πήγαιναν καρφί για πνίξιμο, ή αν θέλετε την εκβίαζαν να μπεί στο μηχανισμό και να πάρει σοβαρά μέτρα αναδιάρθρωσης, και αποφάσισε να κινηθεί προς εκεί που απαιτείται , ήτοι να δείξει αποφασιστικότητα με άνοιγμα αγορών , μεταρυθμιση στο ασφαλιστικό ,άρση cabotage,  κλπ.
 
Άλλωστε παρά τη παράταση που πήραμε, στη πραγματικότητα ο χρόνος πριν ξανα-μαγκώσουμε είναι λίγος. Πρέπει η οικονομία μας σε 2-3 χρόνια να έχει αλλάξει δομές και να έχει πάρει τα απάνω της και να αρχίσει  να παράγει, γιατί δεν έχουμε σωθεί ακόμα.
Αυτά που χρωστάμε είναι πολύ περισσότερα απ αυτά που θα πάρουμε με το μηχανισμό της ΕΕ-ΔΝΤ, και η όποια χρονική αναδιάρθρωση και ανακύκλωση του χρέους δεν φτάνει αν δεν πείσουμε τις αγορές για την αποφασιστικότητά μας,  και κυρίως αν δεν αλλάξουμε ριζικά και ως οικονομία αλλά και ως κοινωνία και πρακτική.
 
 
Έκλεισε ευτυχώς λοιπόν ο ΓΑΠ τα αυτιά του στις αριστερές σειρήνες του πολιτικού κόστους, και δείχνει οτι με υπευθυνότητα αψήφισε τους αδύναμους πολιτικάντηδες ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τους συνδικαλιστές των προσωπικών κεκτημένων, τους θεσηθήρες,  τα λαμόγια, που τέτοιες κρίσιμες ώρες προβληματίζονται όχι για την επιβίωση της χώρας, αλλά δήθεν για εκλογικά ποσοστά και επανεκλογή, και τι θα πει ο λαός, λες και η πλειοψηφία του λαού δεν κατανοεί τη κατάσταση.
 
Η χώρα πρέπει να φτάσει στην Ιθάκη,  και η Οδύσεια και οι περιπέτειες δεν τέλειωσαν ακάμα.
Σίγουρα τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι ακρως κρίσιμα για τη διαχρονική πορεία της χώρας, και σίγουρα οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές,  οι συντεχνίες, τα  έμπλεα πλήρους -εως και εγκληματικής-  ανευθυνότητας αριστερά κομματα και κάποιοι αφελείς συνοδηπόροι τους, για μικροκοματικούς λόγους ύπαρξής τους, και προάσπιση προσωπικών συμφερόντων,  θα δημιουργησουν  προσκόματα, απεργίες, καταλήψεις και κοινωνική αναταραχή και απείθεια,  δήθεν σε υποστήριξη των εργαζομένων.
Βέβαια δεν αναλογίζονται ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων για τους οποίους δήθεν κόπτονται,  σε μια χώρα εκτός ΕΕ και ευρώ και με σταση πληρωμών, μια χώρα δηλαδή που θα διολισθαίνει προς τριτικοσμική όπου για να επιβιώσει θα εχει να αντιμετωπίσει χώρες με μισθούς το ένα τρίτο των τωρινών δικών μας....
 
Υπάρχει τάχα άλλη πολιτική, αλλά δεν λένε ποια είναι αυτή, εκτός απ τη γνωστή φαιδρή καραμέλα - παπαρέλα: 
"Να πληρώσει τη κρίση το κεφάλαιο", λένε, μονο που με τι συντελεστη φορολογίας;  Ηδη με φορολογικό συντελεστή 40-45% είμαστε οικονομικώς νεκροταφείο, η αγορά μιλά για φοροεπιδρομή,  και οι επενδυσεις αντι να έρθουν, φεύγουν.... Θα κάτσουν να τους πάρεις κι άλλα;
 
Εδω αν ακόμα κρατικοποιήσεις με μπολσεβικικο τρόπο όλες τις εισηγμένες, και τις πουλήσεις,  (υπο τετοιες συνθήκες σε ποιούς αφελείς άραγε;) δεν θα πιάσουν ούτε το ένα τρίτο του χρεους μας . Και δεν μπορείς να πουλήσεις τρείς φορές το ίδιο πράγμα.
 
Η μήπως θα δουλέψουν και θα αποδώσουν με λαϊκή-κρατική διαχείριση οι επιχειρήσεις. Τα είδαμε τα χαϊρια της κάθε Ολυμπιακής, ΟΣΕ, ΔΕΚΟ  κλπ.
 
Κράτα γερά και υπεύθυνα λοιπόν Γεωργιε-Οδυσέα. Βάλε τους κωπηλάτες υπουργούς να τραβάνε με κλειστά αυτιά και  δύναμη το κουπί και μην ενδώσεις στο τραγούδι των Σειρήνων που θα μας πάνε στα βράχια...
Σχόλια

25/04 12:57  jerri
Τα πέντε αστέρια, ως συνήθως, όχι γιατί συμφωνώ αλλά για την εμπεριστατωμένη άποψη...
Χρήστο δεν περιμένει κανείς από τους συνδικαλιστές να αντιδράσουν, ούτε από τους αριστερούς ούτε από κανέναν...
Η αντίδραση θα έρθει μόνη της όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, η θηλειά θα σφίγγει το λαιμό και οι άστεγοι θα πλημυρίσουν τους δρόμους...
Εύχομαι να μη συμβεί ποτέ και να δω τον επιτυχημένο πλέον ΓΑΠ από το απάνεμο λιμάνι της Ιθάκης να βγάζει διάγγελμα ανακοινώνοντας πως φτάσαμε στον προορισμό μας και ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία...
Καλημέρα
25/04 13:51  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μπράβο βρε Χρήστο
Καιρός ήταν ν'ακουστεί και μια λογική φωνή γιατί πήξαμε στις παλαβομάρες τελευταία. Τελευταίο εφεύρημα, ο πακτωλός τσάμπα δανείων που ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ να μας δώσουν Ρώσοι και Κινέζοι για να μας σώσουν αφού μας αγαπούν τόσο. Κι ο προδότης ο ΓΑΠ έτρεξε να προλάβει μήπως και μας αρπάξουν από τα νύχια των αφεντικών του των Αμερικανών.
Τι απίθανος λαός αλήθεια!
25/04 13:59  shareholder-cs
Αγαπητέ Jerri για να μπορείς να ασκήσεις υγιή κοινωνική πολιτική (και όχι με δανεικά οπως κάναμε) χρειάζεσαι μια ισχυρή, ανοιχτή, ανταγωνιστική, πλεονασματική και παραγωγική οικονομία. Πρέπει επίσης ο τρόπος που παρέχεται η κοινωνική πολιτική να είναι αποτελεσματικός.
Δες και το προ ενάμισυ έτους (προφητικό;) αρθρο μου
http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=16739&blid=14

Ελεγα μεταξυ άλλων εκεί:
Πρέπει ίσως να απαντήσουμε στο ερώτημα αντιμετώπισης της κρίσης:
«Κοινωνική συνοχή ή δημοσιονομική αναπροσαρμογή;»
Η πρώτη πολιτική προσέγγιση λέει: επιδότηση με δημόσιους πόρους της απασχόλησης ώστε να έχουμε ελεγχόμενου μεγέθους ανεργία και χαμηλή εγκληματικότητα και διατήρηση ενός σχετικού επίπεδου επιβίωσης, δαπάναις όμως του μέλλοντος και της υπερχρέωσης του κράτους.

Η δεύτερη πολιτική προσέγγιση λέει ότι καλύτερα να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα τώρα, έστω και με αύξηση της ανεργίας, έστω και με κάποια προσκαιρη κοινωνική αναταραχή, γιατί όσο δανειζόμαστε και δαπανάμε απ το μέλλον προκειμένου να καταπραΰνουμε το παρόν, ανοίγουμε με εκθετικό τρόπο τα περιθώρια για πολύ μεγαλύτερη και δυσμενέστερη κρίση για αύριο άρα δεν λύνουμε το πρόβλημα αλλά το μεταθέτουμε πολύ μεγαλύτερο για αργότερα .
Και οι δύο προσεγγίσεις λοιπόν έχουν τα θετικά και αρνητικά τους..."
25/04 14:01  shareholder-cs
Τελικά οπως έχει πει πετυχημένα και ο Βασίλης ο Μαρκάκης,
"Στην οικονομία αν θες να πάς Αριστερά, πρέπει να στρέψεις το τιμόνι Δεξιά"
25/04 17:04  jerri
Έλα Γιώργο έλα, έλα όταν ακούσεις μπαμ σταμάτα...
Το πήρε πολύ δεξιά ο Γιωργάκης και θα βρει...
25/04 21:38  shareholder-cs
Χα-χα, Jerri ακόμα δεν έστριψε καλά -καλά το τιμόνι ο Γιώργος και φοβήθηκες; Να, δες πως πάει ο δρομος (στη δευτερη εικονα εδώ) http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=20514&blid=14
Δυσκολη η δεξια στροφή, η πορεία αβεβαιη, αλλά αν πάμε αριστερά ή εστω όπως πηγαίναμε θα βρεθούμε στη θάλασσα και θα πνιγούμε.
Σίγουρο...
25/04 21:53  Usοund
Αν τού πήρε έξη μήνες για να μάθει να στρίβει μόνον δεξιά, πόσον χρόνο θέλει για να μάθει το ανάποδο τιμόνι;
25/04 21:53  shareholder-cs
Για την ακριβεια η στροφή δεν είναι λαική δεξιά. Είναι φιλελεύθερη...
Πικρό το φαρμακο, αλλά αν δεν το πιείς, με το placebo και νάσαι και τόσο άρρωστος δεν γιατρεύεσαι...
Βλέπεις οι φιλελευθερες πρακτικές στην οικονομία συνήθως ανασυρρονται οταν η οικονομία ασθενεί βαριά απ τις προηγούμενες κραιπάλες- δηθεν λαικές πολιτικές που μας εκαναν χοντρούς και μαλθακούς.
Ε τοτε είναι δυσκολες οι φιλελευθερες πολιτικές γιατί αντι για υγειινή διατροφή, μας φαίνονται οπως η αυστηρή δίαιτα που επιβάλει ο καρδιολόγος...
25/04 21:58  shareholder-cs
Τι ανάποδα τιμόνια ψαχνεις μωρέ Usound, εδω τις προάλλες ένα νεροπίστολο του δώσανε οι Ευρωπαίοι για να μη κλαίει συνεχώς, και εκείνος ελέγε "μπάμ, μπάμ" και ήθελε να το παίξει gangster στις διεθνείς αγορές.
Μεχρι που τα πήραν οι αγορές στο κρανίο και του τόβαλαν το πιστολάκι απο πίσω...
25/04 22:03  Usοund
Και δυστυχώς όχι με την κάννη αλλά με τη λαβή...
25/04 23:37  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Moυ τα χαλάσατε στο τέλος με τον φίλο μου τον τσέλιγκα Χρήστο Σαν να χαίρεσται με το πάθημα κάνετε αλλά ξεχνάτε ότι δεν ήταν πάθημα του ΓΑΠ αλλά της χώρας. Δεν μπορείτε ή δεν προσπαθείτε καν να κρύψετε μια εμπάθεια, αντί να παρακαλάτε να βρει αυτή η κυβέρνηση την άκρη σ'αυτό τον κυκεώνα που έχουμε μπλέξει. Λέτε κι είχαμε να διαλέξουμε τίποτα καλύτερους...
26/04 01:35  shareholder-cs
Σολωνα φίλε μου καλέ, σιγουρα το πάθημα είναι της χώρας - και δεν χαίρομαι διόλου γι αυτό, χαιρομαι διότι έστω κι έτσι επώδυνα θα αναγκαστούμε να μπούμε σε ορθολογικούς και ενάρετους οικονομικούς ρυθμούς.
Σίγουρα δεν είχαμε να διαλέξουμε τιποτα καλύτερους αυτή τη στιγμή στη πολιτική σκηνή, και παρακαλάμε ειλικρινά "να βρει αυτή η κυβέρνηση την άκρη σ'αυτό τον κυκεώνα που έχουμε μπλέξει".
Και συντασσόμαστε κιόλας, στο βαθμό που παίρνει επώδυνα μέτρα προς τη σωστη κατεύθυνση.

Δεν μπορώ πάντως να μη εντοπίσω και μια πολιτική αφέλεια στον Γιώργο (τον οποίο γενικά συμπαθώ).
Εξηγούμαι: Οταν εσυ κι εγώ κι ο κάθενας εδω μέσα, φίλε Σολωνα ξέρουμε τι αδίστακτοι καρχαρίες είναι οι διεθνείς χρηματαγορές, και τι μεγέθους, και τι τεχνικές και εργαλεία έχουν στα χέρια τους,
το να πιστεύει και να δηλώνει κανείς στα σοβαρά ως πρωθυπουργός της χωρας και με πολυετή πείρα υπουργού εξωτερικών , οτι θα τις φοβερίσει, στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας,
το να πιστεύει οτι θα πουλήσει μπλόφα με ένα "όπλο" το οποίο είναι πρόδηλο οτι όσο μπορεί θα αποφύγει να το χρησιμοποιήσει, με ένα όπλο που δεν είναι καν σίγουρο οτι λειτουργεί άμεσα,

ε τότε είναι σα να πιστεύω εγώ ο ερασιτέχνης της τράπουλας της Πρωτοχρονιάς, οτι θα πάω σε χαρτοπαικτική λέσχη και θα τους τα πάρω...
26/04 01:44  shareholder-cs
Είναι αυτό που λένε και στο Χρηματιστηριο, "αν βλέπεις οτι θα αναγκαστείς να γραψεις τη ζημιά, γράψε την όσο είναι μικρή, όσο γίνεται νωρίτερα".
Κακώς περίμενε την ωρίμανση ο Γιώργος σε ένα παιχνίδι που ο χρόνος είναι κατά του.
Τωρα προσπαθεί να κατεβάσει τα spreads απο σαφώς υψηλότερο σημείο εκκινησης.

Το μόνο που κέρδισε είναι να πειστεί μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης οτι δεν υπήρχε κι άλλος δρόμος...
Εντάξει, ισως γι αυτό και ο Ρουσβελτ κάποτε είπε οτι "όταν έχεις μια αποτελεσματική κυβέρνηση, έχεις μια δικτατορία"
26/04 09:57  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Για μένα Χρήστο που δεν βιάζομαι να κρίνω κανένα από την ασφάλεια του καναπέ και της σύνταξής μου, οι δηλώσεις στις οποίες αναφέρεσαι σημαίνουν τουλάχιστον ότι ο ΓΑΠ κι ο ΥΠΟΙΚ πίστευαν ότι θα έχουν αποτελέσματα από τα μέτρα που πήραν και όλο κι όλο που επιζητούσαν ήταν μια πίστωση χρόνου. Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν απευθύνονται μόνο στις αγορές όταν μιλάνε αλλά και σε ένα λαό με δηλητηριασμένο από χρόνια μυαλό, που πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει το ΑΛΑΖΟΥΜΕ αλλιώς ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...
26/04 12:12  shareholder-cs
Σολωνα το παιχνίδι είναι χοντρό, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Οι αγορές ξέρουν οτι οι πάντες στο Δυτικό κόσμο είναι υπερδανεισμένοι λιγότερο ή περισσότερο.

Κατάλαβαν οτι η Γερμανία δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να πάρει σήμερα στη πλάτη την Ελλάδα, παρ’ όλο που μπορεί, γιατί στην επόμενη επίθεση σε άλλο κράτος της ευρωζώνης δεν θα άντεχε να πάρει και δεύτερον και τρίτο και μεγαλύτερο στη πλάτη πχ καμιά Ιταλία.

Η Γερμανία μας τουφέκισε εν μέρει, και έδωσε το μήνυμα και στους άλλους PIGS και λοιπούς της ζώνης να σηκώσουν τα μανίκια και να μαζεύουν εσπευσμένα τη ρημαδοκατάσταση τους, γιατί θα βρεθούν επίσης στο σημείο της Ελλάδας.
Και τα λεφτά του ΔΝΤ δεν είναι ατέλειωτα, και σπάμε μάλλον τα ρεκορ χρηματοδότησης, , και ευτυχώς είμαστε οι πρώτοι με σημαντικό χρέος που προσφύγαμε , όπου ακόμα υπάρχει κασέρι…
Φοβάμαι ότι σύντομα και συντεταγμένα θα επακολουθήσουν επιθέσεις και σε άλλους και θα χοντρύνει το θέμα που λέγεται συνοχή της ΕΕ και ευρώ…
27/04 10:26  shareholder-cs
Μολις διάβαζα στο http://www.bankingnews.gr το παρακάτω ενδιαφέρον αρθρο που ουσιαστικά ταυτίζεται με όσα λέω παραπάνω στα σχόλια.

'Το ελληνικό κουφάρι προσελκύει τους γύπες των αγορών'
27/04/10 - 00:37 Εκτύπωση E-mail «Η Ελλάδα είναι απλά η αρχή. Στη συνέχεια οι κερδοσκόποι θα χτυπήσουν τους άλλους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης, Πορτογαλία και Ισπανία. Μετά την μερική επιτυχία του σχεδίου τους να οδηγήσουν σε τεχνικο default την Ελλάδα, μια «αγέλη» κερδοσκοπικών κεφαλαίων που δρα βάσει συγκεκριμένου σχεδίου ετοιμάζεται να επιτεθεί και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης». Αυτά λέει στο bankingnews.gr ο γνωστός πλέον διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο.

«Οι κύριοι αυτοί ανήκουν στην ίδια ράτσα με τα αρπακτικά. Έχουν διευθύνει ή διευθύνουν στο παρελθόν ή και αυτή τη στιγμή vulture funds (τους λεγόμενους «γύπες των αγορών») που έχουν σκοπό να βγάζουν γρήγορα και πολύ επιθετικά χρήμα χτυπώντας «πτώματα», όπως είναι η Αργεντινή στο παρελθόν, η Ουκρανία, η Λετονία ή στην περίπτωση της Ευρωζώνης η Ελλάδα. «Η τακτική τους είναι απλή: Επιτίθενται ως αγέλη στις αγορές ομολόγων, CDs, στο χρηματιστήριο ή στο νόμισμα μιας χώρας, όταν δουν ότι κάποια τακτική μπορεί να τους αποφέρει αυτό το άμεσο κέρδος που επιδιώκουν. Είναι ταχύτατοι, καλά «διαβασμένοι» και αποφασιστικοί. Στο 80% των περιπτώσεων καταφέρνουν το σκοπό του. Βγάζοντας ένα τσουβάλι χρήματα σε λίγες μόνο μέρες ή και ώρες και μόνο στο 20% των περιπτώσεων αποτυγχάνουν και χάνουν χρήματα». «Στην περίπτωση της Ελλάδας, η αναποφασιστικότητα της Ευρωζώνης εξαρχής, η σαφής βούληση της Γερμανίας να «ψήσει την Ελλάδα στο ίδιο της το λίπος» και η γενικότερη καθυστέρηση αλλά και τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για να επιτεθούν ως καλοζυγισμένο σμήνος τα «αρπακτικά». Άλλωστε η μυρωδιά του πτώματος ήταν τόσο δυνατή, που τα συνηθισμένα στη μυρωδιά του αίματος όρνια της οσμίστηκαν από μακριά». Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα στα
27/04 10:27  shareholder-cs
Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ελλάδα μας είπε: «όταν πετύχουν το σκοπό τους, που είναι να οδηγήσουν την Ελλάδα σε τεχνικό default, δηλαδή σε αναδιάρθρωση χρέους, και πάρουν τα χρήματα που θέλουν από τα συμβόλαια που ποντάρουν και από τα ομόλογα. Η θα σταματήσουν όταν δουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ψωμί. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο η Γερμανία ευθυγραμμιστεί με τη Γαλλία και οι Ευρωπαίου καταλάβουν τι συμβαίνει και ότι οι επόμενοι στόχοι θα είναι τα υπόλοιπα «γουρούνια» στο μαντρί (αναφέρεται στα λεγόμενα PIIGS), την Πορτογαλία, την Ισπανία, τα ην Ιρλανδία, την Ιταλία, πέραν της Ελλάδας. «Όταν αυτοί οι καρεκλοκένταυροί των Βρυξελλών καταλάβουν ποιο είναι το στοίχημα και πιο το διακύβευμα και ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ούτε τελευταία χώρα που θα αποτελέσει στόχο, τότε ίσως να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτό. Μέχρι τότε, να περιμένετε να χυθεί πολύ ακόμη αίμα στο παρκέ του ελληνικού προβλήματος. Και να ελπίζετε να γίνει γρήγορα μετάγγιση ρευστού για να μην πεθάνει ο ασθενής».
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις