Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Ολική κατάρρευση των κρατικών χρεών
1686 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Μαΐου 2010
13:31
 
“Ο βασιλιάς είναι γυμνός.”
Το πρόβλημα της κρατικής υπερχρέωσης προήλθε δεκαετίες τώρα από τις άφρονες κυβερνήσεις και τους αριστερούς ψάλτες, στο όνομα δήθεν της κοινωνικής πολιτικής*, και δεν είναι αποκλειστικά Ελληνικό, είναι όλου του Δυτικού κόσμου.
* (δεν είναι όντως κοινωνική πολιτική διότι κάποτε, όπως τώρα,  ο δανεισμός γίνεται θηλεία στο λαιμό της χώρας, και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και αξιοπρέπειας…)

Τωρα πλέον εχει καταστεί το πρόβλημα συστημικό.
Απλά η Ελλάδα ήταν η πρώτη όπου ξέσπασε η κρίση, γιατί ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν θα τα έβγαζε πέρα, καθώς εν μέσω υφεσης και σοβαρού ελλείματος, το μεν χρέος έχει πάρει εκθετική φορά, η δε χώρα δεν έχει επαρκή παραγωγική βάση και ανταγωνιστικότητα στη διεθνή αγορά .

Τόσο η παραγωγή όσο και οι εξαγωγές έτειναν πλέον στο μηδέν ενώ οι εισαγωγές φούντωναν. Το συνειδητοποίησα πλήρως όταν έψαχνα να βρω μετοχές κυρίως εξαγωγικών μας εταιρειών και με δυσκολία βρήκα 3-4.
Η δε κατανάλωση επι χρόνια τωρα ήταν συχνά αχαλίνωτη, χάρις και στο δανεισμό, και η αποταμίευση ολοένα μίκραινε.

Προφανώς ήταν και τυχερή η χώρα μας, διότι είναι η πρώτη στην οποία ξεσπά η καταιγίδα και θα προλάβει να πάρει αρκετό ζεστό χρήμα και να αγοράσει χρόνο. Δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα υπάρξουν λεφτά για να σωθούν αντίστοιχα και χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία.

Όπως έλεγα στα σχόλια του άρθρου μου It's the interest, stupid...
"Στρατηγικά ίσως πήραμε τα λεφτά του πακέτου και αγοράσαμε χρόνο (ένα-ενάμισυ έτος) ώστε να πάμε σε ένα προγραμματισμένο default έχοντας κάνει σημαντικό μέρος απο τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή του κράτους και της οικονομίας μας, ωστε να μη μείνουμε για πολύ στην άγρια περίοδο όπου κανείς δεν μας δανείζει σέντσι...
Σίγουρα στην Ελλάδα δεν κάνεις default ΠΡΙΝ το οικονομικώς προσοδοφόρο ( λόγω τουρισμού) καλοκαίρι.
Ε τόσο μυαλό πια, το έχουν όλοι...

Άλλωστε είναι και πιο αξιοπρεπές να έχεις προσπαθήσει σοβαρά ως λαός , πρώτα να πάς απ τον ενάρετο δρόμο, και να πεις κάποια στιγμή καταφανώς δύσκολη "λυπάμαι, προσπάθησα, αλλά η παρτίδα δεν βγαίνει".

Δεν μας έχει μείνει και πολλή καλή φήμη στο εξωτερικό για να την αμαυρώσουμε κι αυτή και να μας κατατάξουν στους λαδοπόντικες.
Και λίγο αξιοπρέπεια μας χρειάζεται, αφήνουμε και παιδιά πίσω μας...

Να συμπληρώσω ότι και οι Γερμανοί Γάλλοι και λοιποι δανειστές έχουν ίσως υπ όψιν ότι θα πάμε σε haircut ή επιμήκυνση της λήξης, αλλά ήθελαν και να βρούν ενδεχομένως τρόπο χειρισμού ως ΕΕ στο γενικότερο πρόβλημα, και να προετοιμάσουν και τις δικές τους τράπεζες, και να έχουν περάσει και μπει σε φάση ανάπτυξης ώστε να το αντέξουν, ενώ από την άλλη, όσο πιο σοβαρό κράτος γίνουμε τόσο λιγότερο κούρεμα θα είναι ανάγκη.

Εν τέλει λοιπόν δεν μεταδόθηκε κανένας ιός, απλά το πρόβλημα της κρατικής υπερχρέωσης έγινε ορατό ότι αφορά οχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους υπόλοιπους Νότιους κατ’ αρχήν, και οτι πρέπει να αναλλάβουν άμεσα  δράσεις στη κατεύθυνση του ελέγχου και δραστικού περιορισμού των δημοσιονομικών ελλειμάτων.
Έγινε επίσης ορατό σε όλους, παγκοσμίως, με τα προχθεσινά δραματικά γεγονότα, ότι υπάρχουν όρια στην άσκηση πολιτικών λιτότητας πριν ξεφύγει εντελώς η κοινωνική τάξη από έλεγχο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει λοιπόν να μάθει να κινείται γρηγορότερα και αποφασιστικότερα. Πρέπει να οπλίσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πάρει μέτρα, να αγοράζει ευθέως κρατικά ομόλογα, ενδεχομένως και να τυπώσει πληθωριστικό χρήμα.
Η Γερμανία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της μέσα στην ΕΕ.
Δεν μπορεί να θέλει αφ ενός να εχει την ευρωπαική ζώνη για αυλή υποδοχής των εξαγωγών της (πλέον τα 3/4 της παραγωγής τους εξάγονται στην ΕΕ)  και απο την άλλη τα μέλη να μην έχουν ελλείματα που σημαίνει πρέπει να έχουν παραγωγή- ανταγωνιστικότητα- εξαγωγές.

Οι πιστωτές θα πρέπει να αναγκαστούν να πληρώσουν το μερίδιό τους στη κρίση, αλλά δεν γίνεται να το επιχειρήσουμε απο μόνοι μας για το χρέος της Ελλάδας.

Για να ξεφουσκώσει η προβληματική κατάσταση, πρέπει να αναγκαστούν οι πιστωτές να χάσουν για παράδειγμα ένα 30% των κεφαλαίων τους
Αν όλα τα κράτη της ΕΕ συμφωνήσουν πολιτικά να κάνουν ταυτοχρόνως haircut ή επιμήκυνση της λήξης του χρέους τους, συνολικά μπορεί η κατάσταση να σταθεί γιατί δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει μεγέθη όπως όλη η ΕΕ, να μη της ξαναδανείσει, να μη της ξαναπουλήσει κλπ.
Ένας από μόνος του, ο οποιοσδήποτε κι αν είναι, είναι τελειωμένος και καταδικασμένος να τον κατασπαράξουν οι αγορές...
 

 
Αν όμως πέσει κάποιος μόνος του σε στάση πληρωμών, απο πλήρη αδυναμία  δανεισμού, τότε το ντόμινο θα είναι  κυριολεκτικά εφιαλτικό,  βλέπε αρθρο : 
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/582320/Article.aspx

Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος του χρέους είναι εσωτερικό μεταξύ των χωρών της ΕΕ και η διαγραφή του θα έδινε ευχέρεια εξόδου από την ύφεση αφού οι φόροι θα πήγαιναν σε χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας λύνοντας και θέματα ανεργίας και όχι στην αποπληρωμή παλαιών χρεών που απλώς στοιβάζουν πλούτο στους ραντιέρηδες.
 
Με τον ένα ή άλλο τρόπο φαίνεται ότι το κουρεματάκι δεν θα το γλυτώσουμε, (μάλλον γλυτώσουνε) άλλωστε φαίνεται από τα spreads και τα CDS, ότι αυτό πιστεύει κατά βάθος και η αγορά…
Εκτός αν η Ευρωπιακή Κεντρική τραπεζα βάλει μπροστά το πιεστήριο και δανείσει αφειδώς και απ ευθείας τα κράτη μέλη.


Σχόλια

09/05 14:09  romanov
Το άρθρο σου έχει αρκετές αλήθειες και αξίζει 5*. Η αγορά κινείται πολύ γρήγορα και θα συμβούν πολλά ακόμη. Συμπληρώνω ένα λινκ που έχει νέα στοιχεία http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2104.aspx
09/05 14:23  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μία ένσταση φίλτατε Χρήστο: Ανάμεσα στους <ραντιέρηδες που στοιβάζουν πλούτο> είναι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία... Ε, δεν αγόρασαν και "Λαναρόχαρτα"...
09/05 14:40  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εξαιρετικώς ενδιαφέρον το άρθρο του κου Β.Β. πρόκειται για <κείμενο αναφοράς>.
Παρέθεσα το σύνδεσμο εις το σχετικό μίτο "των παιδιών μου" εις το ΕΜΠ. Είναι πολύ ενθαρρυντικό γεγονός το επίπεδο της νηφάλιας συζήτησης <εκεί> από νέα παιδιά.
09/05 15:26  jerri
Έχω πληροφορίες ότι η ΕΚΤ αγόρασε πολύ γράσσο...
09/05 16:09  Λουκρητια
"Έγινε επίσης ορατό σε όλους, παγκοσμίως, με τα προχθεσινά δραματικά γεγονότα, ότι υπάρχουν όρια στην άσκηση πολιτικών λιτότητας πριν ξεφύγει εντελώς η κοινωνική τάξη από έλεγχο".

Εξαιρουμενης της χωρας μας,προφανως,οπου εληφθησαν μετρα πρωτοφανη:Περικοπη μερους της 13ης και 14ης συνταξης,πχ,απο συνταξιουχους που επιβιωνουν εισπραττοντας ΕΚΑΣ,και αλλα απεριγραπτα,ενω,εκ παραλληλου,ουδεμιας μορφης σμικρυνση του αδηφαγου δημοσιου τομεως απεφασισθη.Καταστασεις που θυμιζουν την ευχη:Ο Θεος να μου (συνταξιουχοι κι οχι μονο) κοβει χρονια και να σου (δημοσιος τομεας) δινει μερες.
09/05 17:00  zyzzx
Ειναι λυπηρο να συμβαινει . Οι ισχυροι να σωζουν εαυτον κι επειτα να αναπτυσσουν θεωριες για την οδυνηρη κατασταση των αδυνατων.

"Κουραγιο Ελλαδα"

Σε μακρινο πλανο βρισκονται οι ΗΠΑ ,νομιζοντας πως θα απομακρυνουν με τα περιτεχνα κολπα τους την κριση εξω απο τα συνορα τους.
Το Guantanamo οπου θα απομονωθει η τρομοκρατισσα κριση θα γινει η Ευρωπη.
Οι καλα κρυμμενοι πισω απο τον Ομπαμα εχουν ηδη προαποφασισει αυτα που θεωρουμε εμεις παιχνιδι τυχαιοτητας.
Η Ευρωπη θα γινει ενα αναλωσιμο αναχωμα για να προστατευθουν οι ΗΠΑ απο την κακοδαιμονια τους και τους Κινεζους.
Η Ιφιγενεια εν Αυλιδι.


09/05 17:12  TRADEFTASE
Το πρόβλημα της κρατικής υπερχρέωσης προήλθε δεκαετίες τώρα από τις άφρονες κυβερνήσεις και τους αριστερούς ψάλτες, στο όνομα δήθεν της κοινωνικής πολιτικής*
Ομορφα: αριστερη πολιτικη ο αμερικανος (χρεη 1τοσα επι του ΑΕΠ) αριστερη πολιτικη ο ιαπωνας (χρεη 200τοσα επι του ΑΕΠ και με κουτια-σπιτια 3χ3 στο τοκιο)
Η δεξια πολιτικη πως θα ειναι;
Ειμαστε σοβαροι; Πως κρινουμε ετσι χωρις δευτερη σκεψη μια πολιτικη; Πως της βαζουμε ονομα, λεγοντας την αριστερη (αριστεροι και οι αγγλοι!;;;) αντι να την ονομαζουμε διεφθαρμενη και διαπλεκομενη;
09/05 17:18  TRADEFTASE
Αφηστε με να υποθεσω. Σωστη πολιτικη λοιπον δεν ειναι ετουτη (ποιος θα το ελεγε αλλωστε) Δεν φταιει επισης η διαφθορα παγκοσμιως και η διαπλοκη των κυβερνησεων με τα οικονομικα συμφεροντα. Φταιει η αριστερη πολιτικη των απανταχου αριστερων κυβερνησεων με την δηθεν κοινωνικη πολιτικη. Σκεφτομαι λοιπον μια ομορφη κοινωνια, οπου οι εργαζομανοι θα εχουν αλυσιδες στα ποδια (για να μην χανονται βρε αδερφε) θα τρωνε λιγοτερο (για την παχυσαρκια) και θα κοιμουνται ππερισσοτερο (εφοσον θα κοιμουνται στην δουλεια)
καταλαβα κατι λαθος;
09/05 18:09  shareholder-cs
Σωστή και πραγματικά κοινωνική πολιτική φίλε μου είναι αυτή η οποια δεν ασκείται με ολοένα και περισσότερα δανεικά, αλλά στα πλαίσια ισοσκελισμένων ισολογισμών.
Να ξοδεύουμε δηλαδή οτι έχουμε στη τσέπη και όχι να υπερχρεώνουμε τις μελλοντικές γεννεές ξοδεύοντας σήμερα τους δικούς τους αυριανούς φόρους και εισφορές.
Θα μπορούσε και να υπάρχει μια ανοχή, μικρή, αν ο δανεισμός γινεται συνετά και πάει σε υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία κλπ) που θα τα βρούν οι επόμενες γενεές.
Σ εμάς πάντως λεηλατηθηκαν σπουδαίοι πόροι του αύριο σε διορισμούς, πρόωρες συντάξεις και σπάταλη διαχείρηση.
Σε εφήμερη καλοπέραση δηλαδή, οχι σε πραγματική κοινωνική πολιτική.

Ελπίζω τωρα να είμαι σαφέστερος...
09/05 18:19  shareholder-cs
Λουκρητία καταλαβαίνω την αγωνία της κυβέρνησης να μη βγάλει κόσμο στην ανεργία, ειδικά εν μέσω τέτοιας ύφεσης, και ειδικά σε δυσκολες ηλικίες για επαναπρόσληψη, πχ άνω των 50 ετών.

Συνταξιούχοι που παίρνουν βαρβάτη συνταξη εδω και 25 χρόνια και όπως πάνε (και με τη χήρα στο πόδι τους) θα την παίρνουν άλλα 10 χρόνια, μαζί με το γενναίο εφαπαξ που πήραν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσων χρόνων, ήδη εχουν πάρει με το πολύ παραπάνω τις εισφορές τους.
Σ' αυτούς η συνταξη πρέπει να περιοριστεί σε επίπεδο αναγκών διαβίωσης πχ στα 1500 ευρώ προκειμένου να στηριχτούν οι χαμηλές συντάξεις των 400 ευρώ.
09/05 18:36  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Κοίτα να δεις που στο Ευρωπαικό Μοντέλο Αριστείας Οργανισμών (κερδοσκοπικών ή όχι, δημόσιου τομέα κ.λπ.) η μία από τις οκτώ Αρχές είναι: ...
Μία "παρόμοια" Αρχή υπάρχει και στο - υπό κατασκευή - ελληνικό μοντέλο Αριστείας στη Διοίκηση Έργων...
09/05 18:40  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Χάθηκε η αγγλική γραματοσειρά, μεταφράζω προχείρως:
<Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ένα βιώσιμο μέλλον>.
09/05 19:00  Frapezitis
Συγνώμη αλλά εδώ σαν κλέβουν το σπίτι κι εσείς γράφετε για τα σπίτια των άλλων.
http://frapezitis.wordpress.com/2010/05/08/%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%85%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%af%ce%b5%cf%83%ce%b7-margin-call/


Τελικά καλά κάνουν!
09/05 20:02  ΚΥΠΡΙνΟΣ
μην μου πείς ότι στα κρατικά χρέη,περιλαμβάνονται και τα πακέτα διάσωσης των αεριτζήδων?

09/05 20:54  Frapezitis
Κυπρινοσ
θες απάντηση; :)
09/05 21:26  TRADEFTASE
Η πιοτερο μεγαλη απατη ειναι η δηθεν ρηση: τα λεφτα φαγωθηκαν στις συνταξεις και σε μισθους, τα λεφτα τα φαγαμε ολοι.
Τα λεφτα φαγωθηκαν στην δηθεν κοινωνικη πολιτικη.
Ειναι η ρηση των ανικανων ετουτη, των διεφθαρμενων και ολων αυτων που θελουν να κρυψουν ανομιες ενος συστηματος διαφθορας.
Κανω πραξεις, πολ/ζω μισθους επι υπαλληλους επι μηνες επι χρονια. 300 δις δεν βγαινουν. Ουτε 100 δεν μου βγαινουν.
Υστερα ακουω τον ταδε "ικανο" να λεει περι λιτοτητας και εμεσης υποτιμησης.
Ο καθε μεσαιος εγκεφαλος ριχνει και μια ιδεα. Μια κουραδα στο σκατολοι που ζουμε ολοι.Ετσι να υπαρχει.
Μαγκια ειναι να βρεις τον δρομο να τα κοψεις αυτα.
μαγκια και εξυπναδα ειναι να λειτουργησεις σε πλαισια αναπτυξης χωρις να πινεις αιμα. Μαγκια ειναι οι ιδεες. Εαν εφτανα σε σημειο η αναπτυξη της επιχειρησης μου να οφειλεται σε μειωμενους μισθους υπαλληλων, θα ημουν ενα λαμογιο που ο καθενας θα επρεπε να το φτυνει.
Ο καθε βλακας θα επαιρνε αυτα τα μετρα που παρθηκαν.
Ο καθε ηλιθιος που ισως εχει καποιον τεμπελη πρωτο ξαδερφο στο δημοσιο, θα κατηγορουσε τις δηθεν πολιτικες που ειχαμε.
Αρκουν ομως ολα ετουτα; Οχι.
Το να βαφτιζουμε κοινωνικη πολιτικη ενα εξαθλιωμενο νοσοκομειο ειναι μεγιστη απατη. Το να βαφτιζουμε εξορθολογισμο το κοψιμο καποιου επιδοματος ειναι αυταπατη.
Το να μην εχουμε αποψη και ιδεες για την αναπτυξη ειναι εγλημα, ειναι ανικανοτητα και υψιστη προδοσια.

10/05 03:15  shareholder-cs
Φραπεζίτη το εικονικό μας ΑΕΠ είναι 260 δις ενω το πραγματικό μας ΑΕΠ είναι γυρω στα 350 δις (ισως και παραπάνω αλλά λεμε επειδή ποτέ δεν το πιάνεις όλο) οπότε αν πιάσουμε επαρκώς τη παραοικονομία, με μεσο φορολογικό συντελεστή 25% (ηδη ο ΦΠΑ είναι στο 23% και εισοδήματος στο 45%)θα μπορούσαμε να μαζευουμε άνετα 80 δις κρατικά έσοδα. Αυτό παράλληλα με λίγο συμμάζεμα σημαίνει οτι μπορούμε να εχουμε ακόμα και ισοσκελισμένο προυπολογισμό σε 3 χρόνια.
Οσο για τη κρατική περιουσία είναι απείρως μεγαλύτερη αν σκεφτείς με όρους marketing και ιδιωτικού τομέα.
10/05 03:39  shareholder-cs
Για παράδειγμα αντι να λέμε πχ αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος να λέμε αύριο μετά τη συγχώνευση της Aegean με Ολυμπιακή "OLYMPIC AIRPORT of ATHENS" Πόσο θα πλήρωνε η νέα εταιρεία γι αυτό;
Πόσο θα πλήρωνε πχ η LA ROCHE για να ονομάσει σειρά αντηλιακών με το όνομα ΜΥKONOS;
Μπορώ να βρώ εκατοντάδες τέτοια και άλλα που μπορούν να φέρουν ζεστο χρήμα
10/05 04:22  shareholder-cs
TRADEFTASE

Πλάκα μου κάνεις; Μια θέση ΔΥ κοστίζει το χρόνο περί τα 25.000 άμεσο κόστος συν άλλα τόσα για ασφαλιστικές –ιαρτοφαρμακευτική, συν για τη θέση εργασίας ενοίκια χώρου, γραφειακός εξοπλισμός, ηλεκτρικό, θέρμανση, τηλέφωνα, νερό, γραφική ύλη, υπολογιστές ιντερνετ δίκτυα, air-conditions, οδοιπορικά κλπ τελικά ο μέσος ΔΥ κοστίζει τουλάχιστον 50.000 /ετος.
Αν έχουμε 200.000 μη χρειαζούμενους πραγματικά ΔΥ,(που έχουμε και παραπάνω) πληρώνουμε 10 δις το χρόνο μόνο εκεί…
Μόνο στη δεκαετία είναι 100 δις, βάλε και ότι επειδή δεν τα είχαμε τα λεφτά αυτά πληρώναμε και τόκους κάθε χρόνο για να τα δανειστούμε….
Να μη σου πω πόσο μας κοστίζει κάθε απίθανη υπηρεσία που έχει ένα site που δεν το ανοίγει κανείς, αλλά το χρέωσε ένα εκατομμύριο στο λαό, ναι 1 εκ €! (υπάρχουν παραδείγματα).

Συντηρητικά στα γράφω, δες εδώ για να καταλάβεις….
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1577448&pg=1

Ακου 70 υπαλλήλους συν 7-8 διοικητικά στελέχη το ΕΣΡ... και πρέπει να τους έχουμε και γραφεία επι της Πανεπιστημιου με 32.500 ευρώ το μήνα ενοίκιο...

Συνειδητοποιείς οτι σε μια πενταετία για παράδειγμα εχουν δωσει για ενοικια κάπου 2 εκατ. ευρώ!
Και οτι μ αυτά τα λεφτά κάπου παραέξω απ το ευρύτερο κέντρο αγοράζεις 800 τετραγωνικά κτίριο (προς 2500 ευρώ /μ2) ικανό να τους στεγάζει μονίμως (και να μείνει και το κτίριο...
13/05 16:44  Polydeukis
Συμφωνώ πλήρως με το άρθρο και για να μη μιλάμε χωρίς επιχειρήματα ορίστε και η άποψη του ΔΝΤ το οποίο "αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους"... στις δηλώσεις...

ΕΡΩΤΗΣΗ 4
Would it not be better for Greece to restructure its debt?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (τελευταία παράγραφος)
Prudent debt management is part of the government’ program. The Greek government is updating its debt management strategy and its tools to ensure that risk is adequately managed, and the scope for coordinated voluntary rollover understandings among creditor groups will be explored.

... επαναλαμβάνω "...and the scope for coordinated voluntary rollover understandings among creditor groups will be explored."

Αυτό που δημιουργήθηκε (750ΔΙΣ) αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει το restructuring για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κραδασμοί, θεωρώ ότι 3 πράγματα είναι πολύ πιθανά μέχρι τότε.

1. Μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή
2. Μεγάλα βήματα προς την τελική λύση της πραγματικής οικονομικής ένωσης της ΕΕ.
3. Μεγάλο μέρος του χρέους θα έχει περάσει είτε σε Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είτε στην ΕΚΤ.

Στόχος η αναδιάρθρωση του χρέους με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο και τις λιγότερες συνέπειες. Το αισιόδοξο σενάριο λέει χρονική αναπροσαρμογή και θετική ανταπόκριση από τις αγορές, το απαισιόδοξο λέει haircut και μεγάλες αναταραχές.

Νομίζω πως η λύση θα είναι σικέ και το όλο θέμα θα γίνει με οργανωμένο και εκ των προτέρων αποσαφηνισμένο τρόπο τόσο για τις κυβερνητικές αντιδράσεις όσο και για τις Τραπεζικές.

Η Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα και θα διατηρηθεί εκεί μέχρις ότου ξεφύγει της έκτακτης ανάγκης.
17/05 09:38  shareholder-cs
Έρχονται δύσκολοι καιροί προειδοποιεί τους Γερμανούς η Μέρκελ
...η κ. Μέρκελ, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι επί πολλές δεκαετίες η Γερμανία ζούσε υπερβαίνοντας τα μέσα που διέθετε !)

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1816507

Οταν τα επίσημα χείλη της παραγωγικής μηχανής της Ευρώπης δηλώνουν δημοσίως τέτοια ανήκουστα, τι να πούμε εμείς με την οικονομία του φρεαπέ και της τυρόπιττας;
17/05 09:49  shareholder-cs
«Πατριωτική προσπάθεια» ζητά από τους Πορτογάλους ο Σόκρατες, οι Ισπανοι κόβουν 5% τους μισθούς του Δημοσίου, οι Ιταλοι πάνε για περικοπές ύψους 25 δισ. ευρώ για τη διετία 2011-2012, οι Εγγλέζοι ετοιμάζονται κι αυτοι για σφιξιμο στο ζωνάρι...
Ολων ως φαίνεται τους εχει έρθει ...το αβγό στον κώλο (σικ)...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις