Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Φραστική επίθεση στον Πάγκαλο «ακύρωσε» βραδιά για τον Κ. Γαβρά στο Παρίσι
926 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011
19:35

Μετά το γνωστό περιστατικό με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε αντίστοιχο επεισόδιο σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στο Παρίσι.

Ο κ. Πάγκαλος είχε επισκεφθεί το ελληνικό σπίτι για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και τη νέα του ταινία, η οποία έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση.

Εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα νεαρών που σήκωσε πανό και φώναξε συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπήρξε έντονο επεισόδιο. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για ομάδα αλληλεγγύης μεταναστών.

Για να πληροφορηθείτε περισσότερα για το θέμα, διαβάστε τι συνέβη, εδώ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=255126

Θα σχολιάσω το θέμα μέσα απο μια ανοιχτή επιστολή της κας Κυριακής Γεροζήση που δημοσιεύει το ΠΟΝΤΙΚΙ http://www.topontiki.gr/article/14310 και άλλα "αριστεροπροοδευτικά" blogs και sites.

Η επιστολή της εν λόγω κυρίας για το θέμα

Από τους Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π». Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Παρίσι 27 Φλεβάρη 2011

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο

Κύριε Υπουργέ

Σαν άνθρωπος, επιστήμονας και αυτόπτης μάρτυρας στη βραδυά προς τιμή του Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, λυπούμε ειληκρινά για τη διαστρέβλωση των γεγονότων στην ανακοίνωση σας.

Δεν έχω καμιά υποχρέωση να σας δώσω αναφορά για τις απόψεις και την ιδεολογία μου, αλλά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω ότι δεν είμαι αναρχική, ούτε οπαδός του Σύριζα. Δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να έχω τα νιάτα τους, δεν είμαι ούτε καν φοιτήτρια. 65 χρονών, μόλις πήρα τη σύνταξη μου από το Γαλλικό κράτος μια που το Ελληνικό, ούτε εκείνο των συνταγματαρχών, ούτε των οικογενειών Παπανδρέου, Καραμανλή και υπολοίπων δεν μου επέτρεψε να εργαστώ στη χώρα μου. Έζησα μια ζωή μετανάστρια στη Γαλλία μακριά από τους δικούς μου και την πατρίδα. Τα προβλήματα των ξένων όπου γης, με αγγίζουν ιδιαίτερα.

Αποφάσισα να παρευρεθώ το Σάββατο στην εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και την προβλεπόμενη προβολή των έργων του.

Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε κεραυνός εν αιθρεία. Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας απέναντι στον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες αυτούς που αποκαλείτε καθάρματα. Απαντήσατε ότι δεν αποχωρείτε γιατι εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό δημοκρατικά. Για την εφαρμογή ποιού προγράμματος εκλεγήκατε κε Υπουργέ; Με πόσα ψέματα ανεβήκατε στην εξουσία; Πόσες χιλιάδες Έλληνες σας αποδοκιμάζουν με τις τεράστιες διαδηλώσεις τους; Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Για κείνη που δέχτηκε την κηδεμονία της Ευρώπης και του ΔΝΤ; Η κυβέρνηση σας έδωσε χώμα, νερό, αέρα και θάλασσα, υποθαλάσσιων χώρων συπεριλαμβαλομένων, στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Σε εκείνους που αποφασίζουν και επιβάλλουν αποφάσεις που δέχεστε με το χαμόγελο και προσπαθείτε να αποδείξετε ότι όταν σας ζητούν 1 τους χαρίζετε 10. Τον πλούτο της χώρας, τον ιδρώτα, την παιδεία και την υγεία των Ελλήνων, το μέλλον της νεολαίας και τη ζωή όλων μας.

Αναφέρετε στη δήλωσή σας «Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».

Ψεύδεστε ασύστολα. Κανείς δεν αποδοκίμασε το «Ζ» και οι φοιτητές δήλωσαν κατ` επανάληψη το ακριβώς αντίθετο. «Τιμούμε τον Κώστα Γαβρά και το έργο του». Προσωπικά πήρα για κάποια στιγμή το λόγο για να πω ότι «τα μηνύματα που βγαίνουν από το έργο του Γαβρά είναι αντίσταση στο φασισμό και τη δικτατορία. Σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του κεφαλαίου». Η θέση αυτή που τιμά και τον Κ. Γαβρά και το έργο του, χειροκροτήθηκε όπως ακούγεται ξεκάθαρα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον συνθημα « dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες. Ο Κ. Γαβράς και ορισμένοι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα ο Πρέσβης και η Πρόξενος, υπηρεσιακώς υποχρεωμένοι, σας ακολούθησαν. Η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοστατούντων στα γεγονότα φοιτητών, παραμείναμε για πολύ ώρα ακόμα επιμένοντας, μάταια, να γίνει η προβολή των φιλμ. Επιθυμούσαμε να δούμε ή να ξαναδούμε το «Ζ» και να το τιμήσουμε.

Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση, εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, εσείς χλευάζετε και συκοφαντείτε τη νεολαία του. Αλλά να είστε σίγουρος, ο Ελληνικός λαός, αυτός που εσείς οδηγείτε στην καταστροφή, τον αφανισμό και τα τάρταρα, θα πεταχτεί από ξαρχής, θ` αντριέψει, θα θεριέψει και θα παρασύρει στο διάβα του αυτούς που τον καταπιέζουν, ξεπουλάν τη γη και τον ιδρώτα του στους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, στο ελληνικό και ξένο αδηφάγο κεφάλαιο.

Κυριακή Γεροζήση

Συνταξιούχος ερευνήτρια, βιοχημικός

Συγγραφέας.Θέλω λοιπόν να σχολιάσω:
Λέει στην επιστολή η κα Γεροζήση

"Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας απέναντι στον Ελληνικό λαό, "

Οι φοιτητές ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να φύγει ο Πάγκαλος γιατί δεν γουστάρανε τις απόψεις του για τους μετανάστες και η 65-χρονη δήθεν δημοκρατική κυρία βρίσκει πολύ λογική την απαίτηση τους!
Κι όμως, μια τέτοια ΑΠΑΙΤΗΣΗ και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ περί βίαιης αποχώρησης του οπουδήποτε, απο μια ανοιχτή δημόσια εκδήλωση, με επίκληση ιδεολογικών διαφορών και διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης, ισούται ευθέως με ΦΑΣΙΣΜΟ.

Και δεν εχει να κάνει με το αν έχει εκλεγεί ο Πάγκαλος και πως έχει εκλεγεί, δεν απαιτείται κάποια εκλογική "νομιμοποίηση" για να παραστείς σε μια ανοιχτή εκδήλωση.

Προσέξτε και τον υφέρποντα φασισμό στη φράση της δήθεν "δημοκρατικής" και "αντιφασίστριας" κυρίας:
"Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε κεραυνός εν αιθρεία." "Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση,εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό," κλπ

Ερωτώ:
Γιατί όφειλε να τους το έχει προαναγγείλει ο άνθρωπος;
Εκδήλωση ελεύθερης προσέλευσης δεν ήταν;
Επρεπε μήπως να πάρει προηγουμένως την άδειά τους;

Και αν ναι, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ να αδειοδοτηθεί?
Ποιοι καθορίζουν ποιός είναι αποδεκτός και ποιός persona non grata (ανεπιθύμητος) σε μια δημόσια εκδήλωση?
Και με ποιό ακριβώς γράδο; Με το αν συμφωνεί ο εκάστοτε "ελεγχόμενος" με τις δικές τους πολιτικές απόψεις;

Οσοι κατά τη κυρία συμφωνούν με τις συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις της, οπως τις περιγράφει στο κείμενο, είναι ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία, και οι υπόλοιποι είναι οι προδότες και εθνικοί μειοδότες;

Πάλι καλά που δεν είμαστε στη Σταλινική Σοβιετική Ενωση, στα καθεστώτα της μίας και μόνης ορθής άποψης, της μιάς και μόνης αλήθειας.
Πάλι καλά που σημερα απλώς αρκούνται να σε εκδιώξουν απο μια εκδήλωση.
Σε άλλες εποχές και αν ήταν εφικτό θα εξαφανιζόσουν σε τίποτα γκουλάκ αντιφρονούντων...

Αυτή είναι η διαφορά μιας Αριστεράς που συχνά υφέρπει προς το ΦΑΣΙΣΜΟ, χιλιόμετρα μακρυά απο τον διαφωτισμό του Βολταίρου, με το “Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”.

Αυτοι που υποτιθεται είναι αντιρατσιστές, καλλιεργημένοι, ανθρωπιστές, αντικρατιστές, αντιρατσιστές, αντιεθνικιστές, μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων

την ιδια στιγμή αναπτυσουν τη ρητορική του μίσους, τη ρητορική των διακρίσεων σε "πολιτικά ορθούς" που εν προκειμένω μπορούν να παρευρίσκονται στην όποια εκδήλωση και στους υπόλοιπους που πρέπει να αποπεμφθούν να απομακρυνθούν, να μη "προσβάλουν με τη παρουσία τους".

Δυστυχώς και ο φασισμός στο όνομα του λαού ανδρώθηκε...
 
 

Σχόλια

02/03 08:56  shareholder-cs

Οποιοι διαφωνούν με τα λεγόμενα, τον τρόπο φέρεσθαι, τη πολιτική πρακτική και δράση κλπ του οποιουδήποτε Πάγκαλου, εχουν την πλήρη ευχέρια μπροστά στη κάλπη να εκφραστούν και να τον αποπέμψουν απ τη δημόσια ζωή. Φυσικά την άποψή τους μπορούν να την εκφράσουν σε φόρουμ, σε blogs, σε συζητήσεις κάθε είδους.
Αυτό λέγεται δημοκρατία και είναι η μόνη κοινωνικά επιτρεπτή .

Οποιος εννοεί οτι η διαφορετική του πολιτρική άποψη του επιτρέπει και του δίνει δικαίωμα να δέρνει , να προπηλακίζει , να σπρώχνει βίαια , να γιαουρτώνει, να απειλεί , να εκδιώχνει τον οποιο Χατζηδάκη, Πάγκαλο, Αλαβάνο, Πρωτόπαππα, Σιμήτη, Παναγόπουλο, τον όποιο καθηγητή ή πρύτανη, ή δημοσιογραφο, τον όποιο πολιτικό, οικονομκό παράγοντα , τον όποιο πολίτη της χώρας, στη βάση του οποιουδήποτε πολιτικού σκεπτικού , εγώ αυτή τη πρακτική τη θεωρώ φασίζουσα και καταδικαστέα.

Απλώς σκεφτείτε, ποσο λίγο απέχει αυτή η πρακτική της αυθαιρεσίας απ το να εξελιχτεί στην ακραία εκδήλωση της "αποπομπής " του ανεπιθυμητου απο την ίδια τη ζωή.
Και οι τρομοκρατες όταν βγάζουν τα κουμπούρια και πυροβολούν, οταν βάζουν βόμβες και σκοτώνουν, παρόμοια "πολιτική ανάλυση" κάνουν για να "δικαιολογήσουν" τη πραξη τους...
Εως ποια πράξη λοιπόν δικαιολογείται απο τη "δικαιη αγανάκτηση" και ποιά όχι;
Θέλουμε δημοκρατικούς, σκεπτόμενους πολίτες με το λόγο και τη ψήφο τους, ή αγανακτησμένο όχλο με καδρόνια να επιβάλουν βιαίως την άποψή τους;

Ελπίζω να επιλέγουμε το πρώτο...
02/03 11:35  cornelsen
Χρήστο θα στο πω ποιητικά

Σ' ένα μήνα σ' ένα χρόνο βλέπουν μπρος τους τον Αλλάχ
που απ΄ τον ψηλό του θρόνο λέει στον άμυαλο Σεβάχ:
«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»
03/03 05:00  shareholder-cs
Αγαπητέ Cornelsen με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος αλλάζει, δεν είμαι όμως βέβαιος οτι προχωρεί μπροστά κιόλας.

Ας πούμε τη περίοδο 1945-48 η φωτιά και το μαχαίρι μας πήγαν πίσω, και τα αποτελέσματα τα βιώσαμε και τα πληρώσαμε όλοι επι δεκαετίες...
03/03 09:06  cornelsen
Με ζικ-ζακ share, αλλά σε γενικές γραμμές προχωρά μπροστά. Σαν τούς δείκτες των χρηματιστηρίων :)
05/03 05:20  shareholder-cs
Μπορώ να σου εγγυηθώ οτι οι οχλοκρατικές αντιδράσεις πάνε πίσω και όχι μπροστά τα πάντα, περιλαμβανομένων των χρηματιστηριακών δεικτών...

Τι ακριβώς προσέφερε η συγκεκριμένη αντίδραση φίλε μου, πέρα απο την ένταση, τη διάλυση της εκδήλωσης και τα σχόλια στο Γαλλικό τύπο; Τίποτα το θετικό..

Διάβασε το σημερινό άρθρο του Στούπα, τα λέει ωραιότατα για τους βαρύμαγκες του "δεν πληρώνω" http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1146221
05/03 18:32  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Χρήστο, προσυπογράφω την προσέγγισή σου! Πολλοί το παρα@έσανε και το κακό είναι ότι αισθάνονται όλο και περισσότερο ανεξέλεγκτοι...
05/03 19:14  shareholder-cs
Βρε καλώς τον φίλο Νίκο!
Η αλήθεια είναι οτι κάποιος μέχρι πριν 20 χρόνια , κάποιος σχεδόν δεν είχε άλλο τρόπο να εκφράσει αυτό που ένοιωθε, και να αντιδράσει, πέρα απ το να "κατέβει στους δρόμους".
Άντε να αντιδρούσε και μέσα απ τη τέχνη, τη δημοσιογραφία, τη συγγραφή ενός βιβλίου, αλλά πόσοι είχαν προσβαση σε τέτοιες δυνατότητες;
Σημερα υπάρχουν για όλους, οι λεωφόροι της πληροφορικής.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει και να απευθυνθεί μέσα απο ένα blog, ένα forum, σε ένα κοινό χιλιάδων συνανθρώπων, άμεσα, εύκολα και δωρεάν...
05/03 19:28  shareholder-cs
Βεβαια για να είμαστε δίκαιοι με τον φίλο Cornelsen, αυτά τα λέμε απ το ζεστό καναπέ μας, γιατί ζούμε σε ένα περιβάλλον -ας το πούμε δημοκρατικό-, που στο τέλος κάποιας τετραετίας μπορούμε να ψηφίσουμε και να αλλάξουμε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, και γενικά η γνώμη του λαού μετράει.
Αν είμασταν πχ σε καμμιά αραβική χώρα, σε ολιγαρχικά ή δικτατορικά καθεστώτα, τα πραγματα θα ήταν διαφορετικά (γιατί εκεί και το internet είναι ελεγχόμενο)και γιατί μόνο με την διάπλαση γνώμης εκεί δεν αλλάζουν επαρκώς τα πράγματα..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις