Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Μήπως στη θέση της αγανάκτησης πρέπει να βάλουμε και λίγο όραμα;
986 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011
14:39

 

Η χώρα έχει περιπέσει εσχάτως σε μια ομαδική κατάθλιψη. Δικαίως ίσως,  αν αναλογιστεί κανείς το όλο περιβάλλον, τις δυσκολίες και την οξύτητα των προβλημάτων, τις στρεβλώσεις δεκαετιών που πρέπει να διορθωθούν μέσα σε ένα –δυο χρόνια, τις ατολμίες, τις παλινωδίες και ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης, την απροσάρμοστη αργοκίνητη και γραφειοκρατική ελληνική διοίκηση που τα παραπέμπει όλα στις γνωστές καλένδες, την αξιωματική αντιπολίτευση να μη συναινεί και να πιστεύει ότι θα καταφέρει  να ξεφύγει με ωραιοποιήσεις χωρίς να  αγγίξει τη καυτή πατάτα του προβλήματος,  τέλος δε την αριστερά,  όπως πάντα να οργίζεται χωρίς να προβάλει κάποια εφαρμόσιμη λύση.

Οπότε συνεπακόλουθα έχουμε και τη δυσπιστία  της τρόικας, και ολοένα εντεινόμενα εισπρακτικά μέτρα που τελικά πνίγουν την οικονομία και βυθίζουν τη ψυχολογία της αγοράς.
 
Κι όμως έχουν περάσει μόλις 7 χρόνια απ την Ελλάδα που έτρεξε και ολοκλήρωσε επιτυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες, ένα εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό ακόμα και για μεγάλες οργανωμένες και προηγμένες χώρες.
Η διαφορά ανάμεσα στο χθες και το σήμερα  είναι βέβαια στη ψυχολογία μας, στη συστράτευση, την  ανάταση, τον εθελοντισμό, τη πίστη, το όραμα.
 
Η χώρα θα ζήσει και θα επιβιώσει, γιατί έχει πόρους ανεξάντλητους.  Είναι σε κομβικό σημείο, έχει υπέροχη φύση, έχει θάλασσες, ορυκτό πλούτο, έχει ωραίο κλίμα, έχει ιστορία και πολιτισμό, έχει επιστήμονες με  μόρφωση και ανθρώπους με δυναμικό χαρακτήρα.
Η χώρα δεν έχει ακόμα εκμεταλλευτεί επαρκώς τους πόρους της, δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τις δυνάμεις και τις δυνατότητές της.
 
Αν δεν την καταδυναστεύει και δεν την απομυζά ένας φαύλος  δημόσιος τομέας, αν δεν τη ρίχνει στον επιχειρηματικό  λήθαργο και σε κρατικοδίαιτη λειτουργία, τότε μπορεί σε λίγα χρόνια θα δούμε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του επιχειρείν της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας,  που αποπληρώνει αξιοπρεπώς τα χρέη της και χαίρει ξανά της εκτιμήσεως των εταίρων μας..
 
Σχόλια

04/06 14:42  shareholder-cs
Κατανοώ ότι τα σκληρά και μη δικαίως κατανεμημένα βάρη του μνημονίου, η μείωση των εισοδημάτων, η υπερφορολόγηση, η ανεργία και οι σημαντικές δυσκολίες των επιχειρήσεων και οι ελλείψεις ρευστότητας στην οικονομία, η μη έλευση σημαντικών επενδύσεων, η μονομερής κρατική προστασία της απασχόλησης των εργαζόμενων στο δημόσιο, η μη ολοκλήρωση της κάθαρσης πολλών υποθέσεων και η μη απόδοση των αντιστοίχων ποινικών ευθυνών όπου πρέπει, οι ασταθείς και μη συντονισμένες κυβερνητικές πολιτικές, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, η αδυναμία εξεύρεσης επαρκούς συνέναισης και συνεννόησης μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δημιουργούν όλα μαζί ένα περιβάλλον αδιεξόδου, έλλειψης οράματος, απογοήτευσης και αγωνία για το αύριο, οπότε και βγάζουν κάθε απόγευμα πολλούς πολίτες στις πλατείες της χώρας, αγωνιούντες ή ακόμα και αγανακτισμένους.
Κατανοώ ακόμα ότι μπορεί να υπάρχει προβληματισμός σε αρκετούς και για τη σκοπιμότητα και τους όρους και τα τιμήματα που ενδέχεται να επιτευχθούν κατά τις προσεχείς αποκρατικοποιήσεις διαφόρων ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών..
04/06 14:43  shareholder-cs
Προβληματιζομαι όμως ιδιαίτερα όταν οι ανωτέρω εκφράσεις δεν παραμένουν αυθόρμητες ειρηνικές και ακηδεμόνευτες λαϊκές διαδηλώσεις.
Ανησυχώ σοβαρά για αυτό που σηματοδοτούν και εν τέλει υποβάλουν στο υποσυνείδητο των πολιτών, κινήσεις όπως το ομαδικό μούντζωμα συλήβδην του κοινοβουλίου ως θεσμού, οι γενικεύσεις χαρακτηρισμού ως κλεπτών και προδοτών όλων των πολιτικών, ο αποκλεισμός της εισόδου της Βουλής και η παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης, ο πετροπόλεμος και ύβρεις προχτές στη Κέρκυρα κατά Ελλήνων και Ευρωπαίων βουλευτών, φαινόμενα όπου να φυγαδεύονται από πίσω πόρτες και καΐκια ως φυγόδικοι , η κατάληψη κτιρίων όπως εσχάτως το ΥΠΟΙΚ και ο κατά καιρούς προπηλακισμός υπουργών και πολιτικών με γιαούρτια και ύβρεις καθώς και η απειλή της σωματικής ακαιρεότητας με χειροδικίες.
Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες, επιχειρούν να παρακάμψουν και να διαγράψουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συντεταγμένη πολιτική ως βάση αναζήτησης λύσεων, στοχεύουν στην συνολική απαξίωση της πολιτικής, και ανοίγουν τη κερκοπόρτα για εξωκοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ολοκληρωτικές κατευθύνσεις που επιχειρεί να επιβάλει βιαίως και χειροδικών, ο όχλος των ολίγων και ακραίων αλλά δυναμικών, πάνω στη λαϊκή πλειοψηφία και τη δημοκρατική πολιτεία.
04/06 15:05  ΚΥΠΡΙνΟΣ
όλοι οι πολιτικοί ,όλα τα κόμματα,όλοι οι τραπεζίτες,όλοι οι επιχειρηματίες,όλα τα ΜΜΕ,όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,όλοι οι συνταξιούχοι,όλοι οι πεθαμένοι,όλοι οι αγέννητοι,όλοι οι Ελληνες...ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

Είδες τι ωραίες που είναι οι γενικεύσεις? απλά τώρα γενικεύτηκαν και προς τα πάνω.

Μία είναι η λύση,έντιμα και δημοκρατικά για να μην σπιλώνονται έντιμοι και αθώοι και ΚΥΡΙΩΣ για να μην πίνουν τα λαμόγια εις υγεία των κορόδιων.ΕΛΕΓΧΟΣ του χρέους τώρα και μέχρι να γίνει αυτός ,το ΧΡΕΟΣ βεβαιώνεται σε όσους διετέλεσαν Πρωθυπουργοί,Υπουργοί και κεντρικοί τραπεζίτες.

και θα δείς για πότε ηρεμεί ο κόσμος. Φυσικά έλεγχος όχι από τους ελεγχόμενους!

04/06 17:38  shareholder-cs
Κοίτα Κυπρίνε, το "μαζί τα φάγαμε" δεν σημαίνει ότι τα φάγαμε όλοι μαζί εξίσου ούτε βεβαια ότι έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη. Και εξακολουθώ να πιστεύω οτι τα φάγαμε ανισομερώς μεν, αλλά τα φάγαμε σχεδόν όλοι, άλλοι μεν συνειδητοποιώντας το, και άλλοι αγνοώντας το. (δηλαδή χωρίς να συνειδητοποιούν ότι κερδίζουν περισσότερα λεφτά απ όσα δικαιολογεί η δουλειά τους μέσα σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό περιβάλλον).

Πάντως πρέπει κανείς να κάνει την ανάλυση του πως φαγώθηκαν προκειμένου να δώσει τη σωστή λύση.
Όποιος πιστεύει ότι τα έφαγαν μόνο μερικοί πολιτικοί , μερικοί διευθυντές ΔΕΚΟ και μερικά τραπεζικά μεγαλοστελέχη, να μου απαντήσουν στο εξής :
Αν στην Ελλάδα πχ του 2009 απλώς αλλάξουμε τις ηγεσίες με άλλες τίμιες, χωρίς όμως να κάνουμε άλλες δομικές αλλαγές, αν δεν μειώσουμε και εξυγχρονίσουμε το δημόσιο αν δεν διαλύσουμε τη διαφθορά καιτη γραφειοκρατία και τη πολυνομία κλπ θα έχουμε μια υγιή οικονομία;
Προφανώς όχι.
04/06 17:39  shareholder-cs
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Διότι τα έφαγε και αυτός ο ΔΥ που χρεώνει κάθε μήνα πλασματικές υπερωρίες και οδοιπορικά, και κάτι απίθανα επιδόματα, και 16-18 μισθούς, και αυτή που βρήκε συνταξιούχος Δημοσίου στα 45 με μόλις 15-20 χρονια υπηρεσίας, και αυτός που έβγαλε μαϊμού αναπηρική, και οι ανυπαντρες κορες, και κάτι κορακοζωητοι (ζωή νάχουν) που είναι 25 και 30 χρόνια συνταξιούχοι και θα την αφήσουν μετά και στη χήρα για άλλα 10 χρόνια.
Διότι τα έφαγε και ο ΔΕΚΟτζής που με μια δουλειά που στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται ένα συνήθη μισθό, αυτός παίρνει τα διπλά επί ολη του την εργασιακή και συνταξιοδοτική ζωή. Πόσα παίρνει πχ μισθό ο οδηγός φορτηγού μιας εταιρείας (1200 ευρώ) και πόσα ο λεωφοριατζής στον ΟΑΣΑ (2500 ευρώ) ;
Διοτι η στρέβλωση και η σπαταλη στη υγεία δημιούργησε τόσες θέσεις εργασίας στους ιατρικούς επισκέπτες κλπ
Διότι όλα αυτά τα μισθά και οι συντάξεις που δανειζόμασταν ως κράτος για να τα καταβάλουμε, έπεσαν στην οικονομία και τη κίνησαν και χρηματοδότησαν τον κάθε εμπορευόμενο, που τα κατάφερε να σταθεί χάρις και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή (δηλαδή κλέβοντας κι εκείνος το κοινό ταμείο).
04/06 17:39  shareholder-cs
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)Και χρηματοδοτήθηκαν τα ακίνητα και τα επαγγέλματα της οικοδομής, και χρηματοδοτήθηκαν ενοίκια και εισοδήματα, και χρηματοδότησαν υπηρεσίες, και ταξείδια , και εμπόριο αυτοκινήτων και η αυξημένη κατανάλωση δημιούργησε θέσεις απασχόλησης και εισοδήματα και ανέβαζε το ΑΕΠ χωρίς να παράγουμε σχεδόν τίποτα. Domino effect και συνεχές τζιράρισμα του δανεικού χρήματος. Στο τέλος όλο και κάποιοι φόροι έμπαιναν και στα δημόσια ταμεία.

Ετσι λοιπόν συνέβη και τα φάγαμε λιγο πολύ όλοι (ανισομερώς).

Μόλις έκοψε βέβαια η εύκολη χρηματοδότηση δια των δανεικών, κατέρρευσε σε ένα μόλις χρόνο όλο το οικοδόμημα και στον (ουσιαστικά κρατικοδίαιτο) ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο δεν μπορεί να μαζέψει σέντσι από φόρους αφού πάγωσε η κίνηση στην αγορά.
04/06 17:52  bartok
Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας το "κίνημα της πλατείας" ταχύτητα φετιχοποιείται, μάλιστα από μερικά Μέσα και δημοσοπγράφους που στην αρχή το αγνόησαν ή προσπάθησαν να το απαξιώσουν. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι πέραν της έκφρασης της λαϊκής όργης δεν έχει ως τώρα διατυπώσει κάποια ρεαλιστική πολιτική πρόταση. Αυτό όμως θα χρειαστεί οσονούπω! Επομένως όσες "φωνές λογικής", όπως οι πιο πάνω, ακούγονται (εντελώς μειοψηφικές προς το παρόν), είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες!
04/06 18:15  shareholder-cs
Η διατυπωση συγκεκριμένων προτάσεων συμαίνει ψυχραιμη ανάλυση, συζητηση και υπεύθυνη σύνθεση, και οχι μουτζες και βρισιές που είναι μεν αγχολυτικό αλλά προσομοιάζει περισσότερο σε γηπεδική εκτόνωση.
Aκομα και η συνθηματολογία των ΟΧΙ είναι ατελέσφορη.
Μπορείς να πεις "ΟΧΙ στο μνημόνιο" αλλά τοτε υποχρεούσαι να προτείνεις και μια εναλλακτική, και εφικτή πρόταση.
Σ αυτό τα διάφορα forum είναι καλύτερο πεδίο απ τις πλατείες, απλά εκεί δεν βγαίνουν φαντεζί φωτογραφίες...
04/06 18:23  ΚΥΠΡΙνΟΣ
δεν θα διαφωνήσω στα όσα λες,απλά λέω το εξής για να απαντήσουμε στο ποιός τα έφαγε,θα πρέπει να ψάξουμε ποιός τα έδωσε και γιατί? και αφού δεν του φτάνανε για να δώσει γιατί δανείστηκε.

Για σκέψου μία ΑΕ ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος να δανείζεται αφειδώς από την τράπεζα και μόλις η τράπεζα του ζητήσει τα δάνεια πίσω ναο πει ,πάτε στους εργαζόμενους εμείς δώσαμε και σε αυτούς μισθούς.
Και σκέψου το χειρότερο,για να πάρουν τα δάνεια υποθήκευσαν την εταιρεία,εν αγνοία των μετόχων που τους διόρισε! και λέω εν αγνοία γιατί σε κάθε γενική συνέλευση λέγανε ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
04/06 18:34  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Καλησπέρα στην παρέα ! Λόγω πρεσβυωπίας το ... "όραμα" προς στιγμή το διάβασα "δράμα" ...
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2272798
04/06 21:35  haros
Οσο ο πολιτικος κοσμος και οι τριακοσιοι προνομιουχοι χλεχλεδες ΔΕΝ επιλεγουν την πολιτικη της αυτοκαθαρσης και της Νεμεσεως,οι μουντζες θα πληθαινουν.
Οσο εχουν την καταπτυστη ασυλια επι παντος αδικηματος,οσο εχουν τον νομο περι ευθυνης υπουργων,τα φασκελα θα πεφτουν βροχη.
Δεν μουτζωνουμε τον θεσμο,αλλα του εκπροσωπους του οι οποιοι των ΚΑΤΑΧΡΩΝΤΑΙ για ιδιον οφελος.
αν δεν εχεις επιχειρηματια η μεγαλοκομματικο σπονσορα,βουλευτης δεν βγαινεις ,κατω να χτυπιεσαι.
ρε φασκελωστε τους,τι τους κοιτατε??

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΝΤΖΑΣ..

http://www.marketzone.gr/sites/blogs/haros/pages/postview.aspx?pid=63


ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ..
04/06 23:51  bartok
Συμφωνώ πλήρως με το δικαιολογημένο της οργής. Επίσης, ακόμα και σε επίπεδο πολιτικής χρηστικότητας και νέων εξελίξεων, το κίνημα των αγανακτισμένων έχει ήδη προσφέρει πολλά. Αν μη τί άλλο έχει ξεκουνήσει το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο από τον απίστευτο παχυδερμισμό του. Όμως κάπου εδώ πρέπει κανείς να αρχίσει να σκέφτεται και για την επόμενη μέρα.
Όσο μένουμε στο "Όχι στο Μνημόνιο", στο "Έξω το ΔΝΤ" και στο "Κλέφτες-κλέφτες", δεν προχωράμε και πολύ.
05/06 09:52  shareholder-cs
Αγαπητέ Δημήτρη η αυτοκάθαρση στη πολιτική είναι πολύ δύσκολη, γιατί ποιος θα την επιβάλει; Και ποιος είναι επαρκώς καθαρός; Πολιτική και διαπλοκή είναι αλληλενδετα οχι μονο στην Ελλάδα αλλά παντού. Και διαπλέκονται ακόμα και μεταξύ τους οι πολιτικοί, βλέπε βουλευτική ασυλία, παραπομπές κλπ. Ακόμα και τωρα, για να εξευμενίσουν κάπως το πλήθος που αγρίεψε, θα «δώσουν» κανένα καμμένο χαρτί τύπου Τσοχατζόπουλου, που παρα ήταν προκλητικός.
Το να μετέχει κανείς με αξιώσεις στη πολιτική, είναι όπως λες ένα ακριβό σπόρ που απαιτεί και λεφτά και πολύ χρόνο που δύσκολα μπορεί να διαθέσει κάποιος που εργάζεται. Και θέλει και δημόσιες σχέσεις κλπ. Αν «ο χρόνος είναι χρήμα» τότε χρειάζεται πολύ χρήμα
Για να κάνεις έστω και ένα σεμνό "εκλογικό αγώνα" χρειάζονται χρειάζονται αρκετά λεφτά, και αυτή είναι μια επαναλαμβανόμενη υπόθεση κάθε 3-4 χρόνια. Φυσικά (περα απ αυτούς που θα πάρουν ένα κουπόνι των 10-20 ευρώ) κανείς δεν σε χρηματοδοτεί χωρίς να περιμένει μετέπειτα ανάλογα ανταλλάγματα.
Και χρειάζεται και χρόνος και χρήμα και τον υπόλοιπο καιρό για να διατηρηθείς ως ενεργός πολιτικός. Στη περίπτωση των κομμάτων αυτά τα κόστη τα καλύπτουν εν μέρει και οι μίζες προς το κομματικό ταμείο από αναθέσεις δημόσιων έργων. Και πάλι χρεωμένα είναι τα κόμματα στις τράπεζες και έχουν προεισπράξει τη κρατική επιδότηση μέχρι το 2016..
Το να περιμένεις πραγματική και πλήρη αυτοκάθαρση απ’ τους πολιτικούς, είναι σα να περιμένεις ότι θα σταματήσει η πουτάνα να γα#@&ται.
05/06 09:53  shareholder-cs
(συνεχεια) Απ την άλλη όμως ο λαϊκισμός και οι ακρότητες και βιαιότητες και η ισοπέδωση επί δικαίων και αδίκων είναι οι αναμενόμενες επιλογές στη δράση ενός ασυντόνιστου πλήθους (για να μη πω όχλου) που οργίζεται πέραν ενός κρίσιμου σημείου για τη κοινωνική γαλήνη ή και υποδαυλίζεται κατάλληλα από γνωστούς εραστές του χάους,.
Τότε κλείνουν οι δρόμοι, τότε εξαφανίζονται οι μετριοπαθείς και σκεπτόμενοι, και φτάνεις να περιμένεις λογική, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση από 18χρονους και 20 χρονους, που παραμένουν στους δρόμους του τρόμου, με καδρόνια και μολοτωφ, και όπου ως εκτόνωση απέναντι στο «κακό κεφάλαιο» βλέπουν ακόμα και τη βιτρίνα και το μαγαζί και το αμάξι σου που εκείνοι ακόμα δεν έχουν, αλλά εσυ δούλεψες 20 χρόνια για να τα στήσεις...
Τότε φτάνεις να περιμένεις σεβασμό στη δημόσια περιουσία που έχεις χρηματοδοτήσει με τόσους φόρους τόσα χρόνια και που μπορεί να καεί και να ρημαχτεί σε ένα-δυο βράδια ταραχών.

Και τότε πάμε ακόμα πιο χαμηλά ως χώρα, ως οικονομία, ως κοινωνία…
05/06 11:45  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Χρήστο λες τελειώνοντας το τελευταίο σου σχόλιο,..."Και τότε πάμε ακόμα πιο χαμηλά ως χώρα, ως οικονομία, ως κοινωνία…"
Δυστυχώς αυτό φαίνται σαν ορατό μέλλον αυτή τη στιγμή κι όχι τα αισιόδοξα που αναφέρεις στην ανάρτησή σου.
Δεν έχω καμιά αμφιβολία πλέον γι αυτο που ειπώθηκε και από τους άλλους φίλους σχολιαστές, ότι η ατιμωρησία αυτών που έφαγαν τα πολλά είναι η θρυαλίδα που θα προκαλέσει την έκρηξη αυτών που έφαγαν λιγότερα όπως πολύ σωστά τους περιέγραψες και τώρα αρνούνται να πληρώσουν μόνοι τους τον λογαριασμό.
05/06 23:45  ks
η προσπάθεια μεταφοράς της διαβούλευσης του σώματος πολιτών, από το διαδίκτυο και τα περιθωριακά ΜΜΕ στην πλατεία, αφού στην κοινοβουλευτική δημοκρατία μας δεν ευδοκίμησε, είναι στη σωστή κατεύθυνση, αυτή της επιστροφής σε περισσότερη συλλογικότητα και ευθύνη στην καθημερινή ζωή μας, παρά τους κινδύνους να στρίψουμε κάπου λάθος ή και να έχουμε χάσει οριστικά το μίτο, αποτελώντας, σε κάθε περίπτωση, μια ολική επαναφορά της «διαδικασίας», ασχέτως του «περιεχομένου».
Το αυθόρμητο κίνημα των πλατειών είναι σίγουρα τουλάχιστον μια ελπίδα για τη διάσωση της συλλογικής δράσης στον τόπο μας. Και τίποτα χειρότερο δεν υπάρχει για να φοβηθούμε, αφού αρκεί να φανταστείτε πόσα θα κάνει εναντίον της δημοκρατίας η επόμενη κυβέρνηση, αν η σημερινή επιβιώσει ατσαλάκωτη μέχρι να αποφασίσει η ίδια τις εκλογές, μετά από την πρωτοφανή στα χρονικά απάτη του «λεφτά υπάρχουν». Αν μας λένε ότι οι εκλογές σήμερα απειλούν τη χώρα (δια της πτώχευσης), τότε είμαστε πολύ κοντά στο να καταργηθούν.
Η πνιγμένη δημοκρατία ας πιαστεί λοιπόν από τα μαλλιά της. Αν κάτι έχω μάθει βέβαια, είναι να μην παραμυθιάζομαι και το έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι.
13/06 00:47  ΚΑΤΜΑΝ
θα βάλω και 1* και 5*
5* γιατί έχεις δίκιο για όλα αυτά και 1* γιατί όπως και η Παπαρήγα, δεν αναφέρεις πουθενά πως θα γίνουν όλα αυτά.
Πρέπει να κάνουν πολλές υπερβάσεις οι πολιτικοί πρωτίστως, και οι επιχειρηματίες και οι καρεκλοκένταυροι γενικώς, δευτερευόντως.
Το πρώτο αισιόδοξο σενάριο, είναι το πάρτυ στο Σύνταγμα, ελπίζωντας κάποιοι να λάβουν το μύνημά τους.
Το δεύτερο, δεν το βλέπω ακόμα...
13/06 12:50  shareholder-cs
To λέω φίλε μου, και στον τιτλο και στο άρθρο. Θέλει όραμα και ψυχική ανάταση προς ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Οπως ξερεις, η οικονομία είναι εν πολλοις θέμα ψυχολογίας. Μεσ' τη κατήφεια των ημερών, πως να ανοιξουν νέες επιχειρήσεις;

Επίσης εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματα που άλλοι δεν μπορούν, ακριβώς γιατί είμαστε πολύ πίσω.
Πχ εμείς μπορούμε να διπλασιάσουμε και να τριπλασιάσουμε τις ασήμαντες εξαγωγές μας. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Γερμανία, δεν θάχει που να τα εξάγει...
Μπορούμε να βελτιώσουμε κατα 30% την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου με την εισαγωγή τεχνολογίας και την αλλαγή νοοτροπίας. Ομοιως αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Γερμανία.
Εμείς μπορούμε να δώσουμε ωθηση πχ στη Δυτική Ελλάδα με τη κατασκευή της Ιονίας Οδού, και τόσους ακόμα δρομους σε άλλα μέρη και νησιά. Οι Γερμανοι οτι δρομους ήταν να κάνουν, σχεδόν τους εχουν φτιάξει.
Ομοιως και λιμάνια καιάλλες υποδομές.
Εμεις μπορούμε να αναπτυξουμε τη τυποποιηση των προιόντων μας, πχ λάδι. Μπορούμε να κάνουμε ιδιωτικά πανεπιστημια και να εισαγουμε φοιτητές αντι να εξάγουμε... Να αναπτυξουμε την ανακύκλωση.
Οι υπόλοιποι αυτά τα εχουν κάνει...

Ασε που εχουμε προς εξαγωγή και πραγματα που οι άλλοι δεν εχουν πχ πολιτιστικό προιόν, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ
13/06 15:56  cornelsen
12:50 shareholder-cs
Ποιά πολιτική και κυρίως ποιά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ηγεσία θα μπει μπροστά ρε Χρήστο;
Αυτοί που τόσα χρόνια κατάτρωγαν τις σάρκες τού εργαζόμενου Έλληνα; Αυτοί που διάλυσαν το κράτος; Αυτοί που χρέωσαν την χωρα για τρεις γενιές; Αυτοί που τώρα θέλουν να ξεπουλήσουν στους ευρωπαίους συμμάχους τους ότι απέμεινε από τον δημόσιο πλούτο;
Αυτούς έπρεπε να περιλάβει μια άλλη τρόϊκα για να αρχίσουν τα πράγματα να δουλεύουν.
13/06 20:29  orimos
Χτύπα σανό, για να ηρεμίσουμε εμείς τα άλογα.Δεν είναι ώρα για τέτοια. Orimos
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις