Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Ενα 30% ακόμα...
1565 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011
10:18

 

Ζούμε πλέον καθημερινά μέρες του Αρμαγεδώνα.
Και η κρισιμότητα εντείνεται  απ’ το ότι η κυβέρνηση, εξακολουθεί να είναι απολύτως  άτολμη,  εξακολουθεί να άγεται και να φέρεται σπασμωδικά πίσω  τα γεγονότα χωρίς να έχει σαφή στρατηγική εξόδου και αναπτυξιακό σχέδιο προς υλοποίηση.
 
Εκτός εξαιρέσεων τύπου Λοβέρδου – Ραγκούση- Μόσιαλου,  δεν έχει ακόμα αποφασίσει να κάνει βαθειές τομές και να απαιτήσει με μαστίγιο και πυγμή απ τη ξεχαρβαλωμένη κρατική μηχανή την εφαρμογή των όποιων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων έχει ψηφίσει η ίδια.
 
 Ίσως γιατί τα ψηφίζει υπο τη πίεση των δανειστών μας, και χωρίς να πηγάζουν συνειδητά απ τη πολιτική της αντίληψη. Δεν τα πιστεύει, ή της πέφτουν πολύ βαριά στο κομματικό στομάχι.Και καλά οι συνδικαλιστές που χάνουν το υπόβαθρο δράσης τους,  αλλά και η ίδια η κοινοβουλευτική της δύναμη κάθε τόσο  αντιδρά στα μέτρα που καλείται να ψηφίσει, λες και υπάρχουν εναλλακτικές… Ίσως και να μη συνειδητοποιούν μεσα στη μετριότητά τους τη  πλήρη διάσταση και κρισιμότητα της κατάστασης που διέρχεται η οικονομία και η χώρα.
 
 
Η κυβερνητική παράταξη δεν  έχει πάρει απόφαση για δράση, και δεν έχει τη τόλμη να εξηγήσει επαρκώς στο λαό ότι πρέπει να πάμε ως χώρα και οικονομία σε ένα νέο,  πιο πρωτογενές παραγωγικό μοντέλο και μια άλλη πιο εργασιακή κουλτούρα.
Ότι ο μοχλός της οικονομίας πρέπει ξεκάθαρα πλέον να είναι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
 
Δεν καθιστά σαφές  στη κοινωνία που δέχεται κάθε τόσο ζαλισμένη τα φορομπηχτικά μέτρα και τα χαράτσια, ότι για να αποκτήσει η οικονομία ανταγωνιστικότητα στο διεθνές περιβάλλον , οι μισθοί και οι αξίες των παγίων πρέπει ακόμα να μειωθούν σημαντικά, ισως  ακόμα και κατά 30%, και ότι πρέπει ενδεχομένως το 30% του εργατικού δυναμικού  να αλλάξει πλήρως επαγγελματικό προσανατολισμό και ενδεχομένως και τόπο κατοικίας και να επιστρέψει στην επαρχία. Ότι πρέπει να μειωθούν κατά 30% οι νομοθεσίες, οι ρυθμίσεις, οι ανεξάρτητες αρχές, οι αδειοδοτησεις   και όσα  άλλα καταδυναστεύουν την επιχειρηματικότητα.
 
Δεν διευκρινίζει ότι οι δημόσιες δαπάνες όπως και το μέγεθος του Δημοσίου και ο αριθμός των υπαλλήλων του και οι τάχα «δωρεάν , κοινωνικές παροχές» (αλλά πανάκριβες στη πραγματικότητα για την οικονομία) , πρέπει οπωσδήποτε να συρρικνωθούν κατά 30%, ότι πρέπει να ανοίξει στον ανταγωνισμό όλη η αγορά και τα κλειστά επαγγέλματα.
Κι ότι πλέον έχουμε χάσει το περιθώριο μιας ήπιας προσαρμογής κι αυτά πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα και χωρίς αναστολές και αναβολές ώστε τα αποτελέσματα να είναι ήδη εμφανή  στους επόμενους μήνες στους ξένους και στις αγορές που δικαίως έχουν χάσει την υπομονή τους μαζί μας.  
 
Δεν έχει αναλύσει διεξοδικά ούτε εχει καταλήξει σε ποιους κλάδους η χώρα  υπο τα νέα δεδομένα έχει κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα ώστε να επικεντρωθεί εκεί να κατευθύνει τις μεταρρυθμίσεις, και να βρει τρόπους ανάπτυξης και έλκυσης ξένων κεφαλαίων.
 
Είναι χαρακτηριστικό της Σοβιετοποίησης της οικονομίας μας, ότι πλέον στη ΔΕΘ τα περισσότερα περίπτερα είναι από διάφορες κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που ακόμα φαίνεται έχουν κάποια λεφτά για σκότωμα, τάχα για marketing.
Ενώ απ την άλλη  ο ΓΑΠ ξανά στη ΔΕΘ "μαλώνει" και απειλεί τις τράπεζες οτι δεν παρέχουν επαρκή ρευστότητα και μόχλευση στην οικονομία. Απο που και με τι κεφάλαια δηλαδή να την παράσχουν; Αν η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται οτι οι ελληνικές τράπεζες όπως κατάντησαν με τα ομόλογα και στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας που λειτουργούν, ότι δεν έχουν σήμερα τέτοιες δυνατότητες, και ότι παλεύουν με νύχια και δόντια για την επιβίωσή τους, φοβάμαι και ανησυχώ οτι όντως η κυβέρνηση δεν έχει επαρκή αντίληψη της οικονομικής κατάστασης...
 
Η οικοδομή εχει ήδη πεθάνει, δεν χρειάζεται να την σκοτώσουμε κι άλλο φορολογώντας συνεχώς τα ακίνητα.
Σημερα ήδη έπρεπε να στηρίζουμε νομοθετικά και εξαγωγικά τη μεταποίηση τροφίμων, το κρασί , το λάδι, το ούζο, τη φέτα, τα βιολογικά προϊόντα, την ελαφρά βιομηχανία, τις εξορύξεις, τα χημικά, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τη φαρμακοβιομηχανία μας. Έπρεπε να αναπτύσσουμε τον κάθε λογής θεματικό και ιατρικό τουρισμό,  τον αγροτουρισμό, τα συνέδρια, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας, τη κρουαζιέρα. Έπρεπε ήδη να μελετάμε πως θα αξιοποιήσουμε την ανεκμετάλλευτη κρατική γη για να προσελκύσουμε  σημαντικές επενδύσεις.
 
Αν όσα λέει ο ΓΑΠ στους λόγους του τα εννοεί, τότε έχουμε τη περίπτωση όπου το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής.
Το μέγα δυστύχημα της χώρας είναι ότι δεν έχει καν μια αξιολογη εναλλακτική πολιτική λύση. Είναι απολύτως σιγουρο ότι σε περιπτωση που αχθούμε σε εκλογές, και η ΝΔ του Σα(χλα)μαρα  εξίσου αναποτελεσματική θα αποδειχτεί…Ακόμα και στη περιπτωση Οικουμενικής. Τα αριστερά σύνδρομα εξακολουθούν ακόμα να παραμυθιάζουν αρκετούς για τάχα άλλες «μη επώδυνες για το λαό» λύσεις.
 
Δυστυχώς η μετάβαση θα είναι μακρά και πολύ επώδυνη και θα γίνεται κάθε φορά αφου δοκιμάσουμε τη φωτιά και κάψουμε το χέρι μας…
Σχόλια

13/09 10:33  shareholder-cs
Ακόμα και οι μεγαλομέτοχοι πλέον μπατήρησαν…Για όσους φωνασκούν το γνωστό «τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» τα γεγονότα του deal ΑLPHA- Eurobank δηλώνουν ότι ήδη την έχει πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά. Αμφότεροι Λάτσης και Κωστοπουλος, αναγκάστηκαν από κοινού να αποδεχτούν τη δραματική μείωση του ποσοστού τους και την ουσιαστική μετοχική απώλεια ελέγχου της τραπεζάς τους έκαστος, για μόλις 500 ψωροεκατομμύρια που βάζει στο όλο σχήμα και μάλιστα εκ του ασφαλούς με το τριετές μετατρέψιμο ομολογιακό ο «σωτήρας» Εμίρης του Καταρ και μάλιστα με ηγεμονικό επιτόκιο 10%. Πριν 2-3 χρόνια ούτε που θα καταδέχονταν να το συζητήσουν…
13/09 12:18  PREMIUM
Καλησπέρα ... Το Γενικό Δείκτη ξέ~ΧΑΑ~σες ...
13/09 14:23  shareholder-cs
Συνονόματε, "παραδοξως" ο δεικτης του ΧΑΑ μπορεί να ανέβει ακόμα και βίαια κατά 30% αν φανεί οτι μπαινουμε στον ενάρετο κύκλο, καθώς πλέον στις 840 μονάδες ενσωματωνει τη πιθανότητα χρεωκοπίας και εξοδου απ το ευρώ. Αν επαληθευτούν βεβαίως τα κακά σενάρια, μεσα στους επόμενους 2 μήνες, ο πάτος θα προσδιοριστεί απλά απο το πόσοι (ελάχιστοι) θα εχουν το σθένος, τη παρατολμη πίστη και ακόμα πέντε-δέκα δεκάρες να διαθέσουν για να αγοράσουν μετοχές, εστω και έναντι πινακίου φακής.
Κάτι σαν τους μαυραγορίτες της κατοχής...
13/09 14:43  shareholder-cs
Πάντως οι αξονες που πρέπει να περιστραφούμε εφ εξής είναι εννοιες (με τυχαία σειρα σπουδαιότητας) οπως αναπτυξιακό όραμα, ανταγωνιστικότητα, στρατηγικός σχεδιασμός, εκμετάλλευση στρατηγικού πλεονεκτήματος, εργασιακή κινητικότητα, ευελιξία, πρωτογενής παραγωγή αλλά και υπηρεσίες, επιχειρείν, εξαγωγές, επενδυσεις, εκπαίδευση συνδεδεμένη με τη παραγωγή, επιστημονική διοικηση, στατιστική καταμέτρηση, καινοτομία, τυποποίηση, πιστοποίηση προιόντων και υπηρεσιών, σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, δραστική συρικνωση δαπανών, νέες τεχνολογίες, αποσυνδικαλισμός, ανοιγμα επαγγελμάτων, αξιολόγηση, πειθαρχια, απλότητα, μικρή διοικητική εμπλοκή του κρατους, λογικά επίπεδα φορολογησης, αναγνωρισμένο παντού το διευθυντικό δικαίωμα, κυβεςρνητική συνέπεια, νομοθετική σταθερότητα, φιλελευθερες δομές.
13/09 15:50  shareholder-cs
...διαφάνεια, καρατόμηση του πελατειακού κρατους, συστηματα ποιότητας, εφοδιαστική αλυσίδα, δημοσιονομικό πλεόνασμα
13/09 17:23  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Χρήστο, θα ήθελα τη γνώμη σου για τη μεθόδευση είσπραξης φόρων (δικαίων ή αδίκων) μέσω του εκβιασμού στέρησης ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ αγαθών.
"Τα έχω πάρει" και ετοιμάζω σχετική ανάρτηση.
14/09 00:16  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Εγώ φίλε Χρήστο πιστεύω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι είμαστε σαν κοινωνία χρεωκοπημένοι προ πολλού.
Έχουμε δηλαδή μάθει με ευθύνη κυρίως της αριστεράς, κομμάτι της οποίας έφτασε και στην εξουσία και παρέμεινε για πάνω από 20 χρόνια, να σκεφτόμαστε με στραβό τρόπο. Κοίταξε γύρω σου και θα δεις ότι αυτή η παράνοια συναντάται σε ένα σωρό περιστάσεις, από την λειτουργία των δημοσιοκάφρων και των ΜΜΕ μέχρι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από τον κάθε Φωτόπουλο Παναγόπυλο Ηλιόπουλο και αρχιφαρμακοποιό αρχισυμβολαιογράφο και βάλε ποιο αρχιπαπαπάρι ακόμα που το κακομάθανε χαϊδεύοντάς του την πλατούλα και κλείνοντάς του πονηρά το μάτι όλοι αυτοί οι πολιτικοί της δεκάρας που καθορίζουν τις τύχες μας 30 χρόνια τώρα, μέχρι τους εφοριακούς τελωνειακούς κι άλλους καλομαθημένους του δημοσίου και μέχρι τον περίφημο ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που έμαθε να "προκόβει" μέσα από τη διαφθορά και τη λεηλασία του κράτους.
Μια κοινωνία που έμαθε το "όλα επιτρέπονται", "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και εν γένει "τα καλά και συμφέροντα" έχει ήδη χρεωκοπήσει και πραγματικά δεν βλέπω πως μπορεί να σωθούμε τελικά. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί με την οργή που με πλημυρίζει (ιδίως με τον εαυτό μου αλλά όχι μόνο) θα κάνω τελικά ανάρτηση αντί σχολίου...
14/09 02:23  bartok
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ !
Τώρα αν ήμουμα αρχισυντάκτης σας σε έντυπο, θα έπιανα τον κόκκινο μαρκαδόρο και θα σημείωνα αλλαγές...
Όμως, "the message is loud and clear!'
14/09 11:07  cornelsen
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ -και όχι μόνο- "το πιό απλό και το πιό σύνηθες μέτρο μεγέθους του δημόσιου τομέα, τουλάχιστο σε ότι αφορά τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι οι δαπάνες τής Γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστό τού ΑΕΠ και σε μικρότερο βαθμό τα έσοδα τού κράτους ως ποσοστό τού ΑΕΠ"
Το ίδιο το ΙΟΒΕ παραθέτει και τον σχετικό πίνακα "σοβιετοποίησης" των χωρών τής ΕΕ. Έχουμε λοιπόν
α) Δαπάνες Γενικής Κυβέρνησης % ΑΕΠ
Ελλάδα 44% (15η στις 27 χώρες) με μ.ο. ΕΕ27 στο 46,8% και Γερμανία 47,2%.
β) Έσοδα Γενικής Κυβέρνησης % ΑΕΠ
Ελλάδα 39% (19η στις 27 χώρες) με μ.ο. ΕΕ27 στο 44,3% και Γερμανία 43,9%.
ώστε το ίδιο το ΙΟΒΕ να συμπληρώνει: "Από τον πίνακα αυτό είναι σαφές ότι η θέση τής Ελλάδας δεν διαφέρει σημαντικά [και μάλιστα διαφέρει προς τα κάτω, θα συμπλήρωνα εγώ] από τον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών τής ΕΕ".
14/09 11:25  cornelsen
Για να ρίξουμε μια ματιά και στο Profit share of non-financial corporations των χωρών της ΕΕ.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2386204&pg=3&pid=2404903&orderdir=asc#post_2404903
Μήπως διακρίνεται «πρώτο τραπέζι πίστα» η Ψωροκώσταινα;
Για να δούμε και το ποσοστό φορολόγησης του κεφαλαίου που στην Ελλάδα ήταν το μισό σε σχέση με την ΕΕ. Ήταν μισό γιατί σήμερα είναι ακόμη μικρότερο.

Αλήθεια πόσο μπορεί να καταπιέζεται ένας επιχειρηματίας
Α) όταν δεν πληρώνει φόρους –όπως ο εφοπλιστής
Β) όταν μπορεί και πουλά ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ημιυπαίθριους χώρους
Γ) όταν εισφοροδιαφεύγει κατά 25%
Δ) όταν χτίζει τις επιχειρήσεις του σε καταπατημένη γη –δείτε το αίσχος του Ελαιώνα
Ε) όταν μπορεί και χτίζει διαλυτήριο πλοίων ακόμη και πάνω στον τύμβο των Σαλαμινομάχων
Στ) όταν έχει εταιρείες που είναι αδήλωτες στην Εφορία
Ζ) όταν κλέβει το 30% του ΦΠΑ
Η) όταν χρεοκοπεί πανεύκολα –χάρη στο πτωχευτικό μας δίκαιο- φορτώνοντας τα χρέη του στην κοινωνία
κλπ
14/09 13:57  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
correct cornelsen!
15/09 01:49  shareholder-cs
Τριανταφυλλε, αφιερωμένο εξαιρετικά: http://www.youtube.com/watch?v=WERICDPPwgc&feature=player_embedded

17/09 23:14  cornelsen
"Εκτός εξαιρέσεων τύπου Λοβέρδου.." Χρήστο. Αληθεύουν τα παρακάτω;

"Ο... γενικός εισαγγελέας των πάντων κ. Λοβέρδος όμως έχει αποκρύψει εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που παρασιτούν στην καμπούρα του ελληνικού λαού βρίσκεται και η... αγαπημένη του σύζυγος. Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) βολεύτηκε μέσα σε μια νύχτα και αυτή στο υπερτροφικό κράτος που ο σύζυγός της καταγγέλλει. Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου-σύζυγος Λοβέρδου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/5-10-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008."

Και σε προσωποπαγή θέση βεβαίως η κυρία.

Τα σοσιαλφιλελεύθερα λαμόγια είναι τα χειρότερα απ' όλα.

Το ΦΕΚ http://www.eptaoa.gr/pdf/fek%20metaforas%203717-08/fek%20g%201014-15.pdf αναφέρει πως είναι και ΔΕ. Κι εμείς οι μ@λ@κες με τα πτυχία και τις γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ φταίμε για την κατάντια τής χώρας. Τής Υφηλίου να πω καλύτερα.
30/09 02:32  shareholder-cs
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις