Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Άλλοι κερδίζοντας το χρόνο, άλλοι κερδίζοντας λεφτά, σφάξανε κι ενα general manager στου ΟΤΕ την ποδιά...
1024 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007
03:20

Τελικά η μεγάλη σπουδή με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα στο στρατόπεδο ΟΤΕ-COSMOTE, ήτοι το άμεσο αίτημα  του Βουρλούμη για παραίτηση του Μαρτιγόπουλου ( ο οποίος αρχικά διέψευδε έως ότου του ζητήθηκε η παραίτηση) και η επίσης άμεση προώθηση της συγχώνευσης ΟΤΕ-COSMOTE δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο.

 

Ο χρόνος αυτή τη στιγμή προφανώς κυλάει υπέρ της Μαρφιν που κάθε μέρα αγοράζει τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές ΟΤΕ, ισχυροποιώντας συνεχώς τη θέση της. Είναι πλέον συζητήσιμο αν προλαβαίνει  η κυβέρνηση να ανατρέψει τη φορά των πραγμάτων..

Ξένοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί ως φαίνεται θα ενδιαφέρονταν για αγορά του ΟΤΕ «μόνον εφόσον συνοδεύεται με το φιλέτο COSMOTE».

Έτσι αμέσως  μετά τη συνάντηση Αλογοσκούφη –Βγενόπουλου πάρθηκε στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια η απόφαση επιτάχυνσης. 

 

Το κακό για τη κυβέρνηση είναι ότι έτσι έδωσε και δεύτερο γήπεδο στη ΜΑΡΦΙΝ η οποία τώρα λογικά θα αγοράζει δυνατά και COSMOTE.

Και αν μεν  προκριθεί δημόσια πρόταση με ανταλλαγή μετοχών, αυτό  ισχυροποιεί τη μετοχική θέση της Μαρφιν στον ΟΤΕ, (αφου ανταλλάσοντας μετοχές COSMOTE παίρνει ΟΤΕ),  αν δε προταθούν λεφτά, η προσφερόμενη τιμή θα είναι κατ’ ανάγκη πάνω από τη τρέχουσα τιμή της μετοχής, με premium,  προκειμένου να υπάρχει κίνητρο για τους μετόχους μειοψηφίας της  COSMOTE, (άρα στη χειρότερη περίπτωση… η Μαρφιν θα κερδίσει λεφτά εκχωρώντας όσα COSMOTE μαζέψει ).

 Αφήστε δε που δεν υπάρχουν και περιθώρια χρόνου για υπομονετικό μάζεμα εκ μέρους του ΟΤΕ άρα το premium πρέπει να είναι ικανοποιητικό…

 

Άρα  ότι και να γίνει από την εξέλιξη αυτή ωφελείται και η Μαρφιν, αλλά δυστυχώς για τη κυβέρνηση ήταν ο μόνος τρόπος να επιχειρήσει να κατευθύνει το πράγμα εκεί που προτιμά.

 

Το ερώτημα που δεν απαντά η κυβέρνηση είναι γιατί προκρίνει τον οποιοδήποτε τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Δύσης αντί της Μαρφιν, και δεύτερον, τι θα απέτρεπε τη Μαρφίν να προσεταιριστεί η ίδια έναν τηλεπικοινωνιακό οργανισμό…

 

Διότι δεν θέλει μεν να συγκρουστεί η Μαρφιν με τη κυβέρνηση για ευνόητους λόγους, αλλά ούτε και η κυβέρνηση, ούτε άλλος υποψήφιος στρατηγικός θέλουν να συγκρουστούν με τη Μαρφιν.

Και δεν θα αποχωρήσει και από τον ΟΤΕ αν ο «στρατηγικός» δεν καλοπληρώσει τα κλειδιά…

 

Y.Γ. Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο:

Ο ΟΤΕ ελέγχει  απολύτως τη Cosmote. Αλλά η ΓΣ του ΟΤΕ στην οποια θα φθάσει το θέμα της συγχώνευσης, δεν είναι πλέον απολύτως σίγουρο οτι ελέγχεται απο τη κυβέρνηση.  Ξεκινάμε απο βάση κάπου 12% έναντι 28%.

Αν όμως καταφέρει η Μαρφιν -εφόσον επιλέξει να κοντράρει τη κυβέρνηση- να προσεταιριστεί αρκετούς ξένους με σημαντική θέση στον ΟΤΕ, ή άλλους που θα θέλουν να μείνουν με Cosmote, μπορεί τελικά η συγχώνευση να μην είναι απόφαση-περίπατος. Ειπαμε, οι πιθανότητες σ αυτό είναι σαφώς με τον Αλογοσκούφη, αλλά ο καιρός περνά υπέρ του Βγενόπουλου...

 

Y.Γ. 2 Προφανώς ο ΟΤΕ στο παρόν μέγεθος και με τη παρούσα δημόσια διοίκηση δεν έχει πολλές επιχειρηματικές ελπίδες. Η  κυβέρνηση δεν είναι ο οποιοσδήποτε κερδοσκόπος που δεν τον νοιάζει τι θα γίνει ο ΟΤΕ αφού τον πουλήσει. ΚΑι απο την αλλη η Μαρφίν δεν είναι operator. Δεν θα τον κρατήσει για πάντα τον ΟΤΕ. Μπορεί να βρεί αποδοτικότερες χρήσεις για τα ακίνητά του αλλά ως εκεί. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει η Μαρφιν, είναι να τον περάσει σε λογικές και δομές ιδιωτικού τομέα και να τον αναπτύξει με εξαγορές στο γεωγραφικό μας χώρο. Ισως τότε μπορεί να σταθεί αυτόνομα ή να συγχωνευτεί με άλλο μεγάλο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό επι ίσοις όροις, και όχι ως πτωχός συγγενής.

Σχόλια

26/09 03:21  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, ουτε κι εδώ μπορώ να σας προσθέσω κλικ. Τι λειτουργικό χρησιμοποιέιτε?
26/09 03:43  shareholder-cs
Τα έχω πει Θρασσάκο μου, στο παρθενικό μου άρθρο Blog στα "πληροφορικο-γεράματα"
http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=66&blid=14
Ο υπολογιστής αυτός που γράφω τώρα, ένα παλιό Pentium III στο 1 GHz, εχει Windows 98, και δεν του ανέβασα XP γιατί "κεραμίδια που δεν τρέχουν μη τα σκαλίζεις". Ισως ο counter να παθαίνει απ αυτό. Αν κρίνω απο την ηλικία του Βασίλη-Αντ (55 ετών) πιθανότατα θα έχει και εκείνος κανένα αντίστοιχο "προιστορικό" μηχάνημα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις