Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Προσκλητηριο για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ !
1554 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011
14:02

 

του Θάνου Τζήμερου

Φίλοι!
 
Δεν υπάρχει Μαφία που θα αποφασίσει με δική της πρωτοβουλία να εγκαταλείψει τη δράση της (και τα έσοδα που απολαμβάνει) για να γίνει... ηθική. Η πολιτικοσυνδικαλιστική συμμορία που λυμαίνεται ό,τι παράγει με κόπο ένα τμήμα αυτής της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοεξυγιανθεί. Το παρασιτικό κρατικό μόρφωμα της μεταπολίτευσης πάσχει από καθολικό καρκίνο ο οποίος κάνει συνεχώς μεταστάσει...ς σε όσα υγιή κύτταρα απομένουν να δίνουν την προσωπική τους μάχη.
 
Μία επιλογή έχουμε: ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ!. Η Ελλάδα των γαλαζοπράσινων γκάγκστερς, των σκελετών του σταλινικού μουσείου και των άλλων πονηρών & γραφικών ενοίκων της ίδιας «πολυκατοικίας» πρέπει να ισοπεδωθεί και στη θέση της να χτίσουμε ένα δυτικοευρωπαϊκό σοβαρό κράτος, παραγωγικό, πολιτισμένο, αξιοσέβαστο.
 
Είναι δύσκολο; Πάρα πολύ. Όμως οι συγκυρίες για πρώτη φορά είναι με το μέρος μας. Οι απάτες τους έγιναν γνωστές στα πέρατα του κόσμου, τα greek statistics πέρασαν στη διεθνή ορολογία, και ο «λαός», αυτός που 35 χρόνια κουνούσε τις σημαιούλες και παρακαλούσε για έναν διορισμό, έχει, σε μεγάλο βαθμό, αντιληφθεί τον γκρεμό που είναι μπροστά.
 
Αν δεν δημιουργηθεί τώρα έναν κίνημα ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, πότε θα δημιουργηθεί; Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα «πολιτικό μικρόβιο». Θα προτιμούσαμε να μας άφηναν να κάνουμε τη δουλειά μας - και να είχαμε πολιτικούς που θα έκαναν κι αυτοί σωστά τη δική τους. Αλλά, πλέον, αισθανόμαστε σαν τους επιβάτες της πτήσης 93. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτοί που κατέλαβαν το «αεροπλάνο» βιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, εξαπατώντας τους πάντες, το οδηγούν στη συντριβή, έχοντας εξασφαλίσει για τον εαυτό τους (κι αυτή είναι η μόνη διαφορά από την πτήση 93...) τα καλύτερα αλεξίπτωτα. Δεν θα σωθούμε σχολιάζοντας. Αποφασίσαμε να ορμήσουμε στο πιλοτήριο. Ελάτε μαζί μας! Τι θα συμβεί μετά; Θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας. Πρέπει να πολεμήσουμε. Δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί. Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς, οι μέχρι σήμερα αμήχανοι.
 

Ο ίδιος Φίλοι, μας κοινοποιησε το κείμενο που είχε ρίξει στις κάλπες - αντί για ψηφοδέλτιο - στις εκλογές του 2009

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ!

Ως πότε η ψήφος διαμαρτυρίας για την ανικανότητα του ενός θα εκλαμβάνεται ως λαϊκή εντολή για τον άλλον; Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των επικεφαλής. Για να διοικηθεί η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 2000 σοβαρά και έντιμα στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις - κλειδιά. Πού θα τα βρει – όποιος και να εκλεγεί αύριο; Ποιος εμπνευσμένος και ικανός άνθρωπος μπορεί να ανασάνει μέσα στη μούχλα των κομμάτων; Ποιος αντέχει να συναγελάζεται με ανόητους, να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συσστρατεύεται με αυτόν τον θλιβερό θίασο απατεώνων και γραφικών που - με ελάχιστες εξαιρέσεις - συγκροτούν τους κομματικούς μηχανισμούς;

Όλα τα κόμματα, λαλίστατα όταν αλληλοκατηγορούνται, καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν καλούνται να διατυπώσουν προτάσεις για αλλαγή του συστήματος. Ξέρουν ότι όσο πιο πολύ ευτελίζονται, τόσο περισσότερο περιχαρακώνουν τα συμφέροντά τους. Το λευκό ή την αποχή την ερμηνεύουν ως αδιαφορία. Όσοι αρνούνται, μέσω της εκλογικής διαδικασίας, να νομιμοποιήσουν τις συμμορίες που εναλλάσσονται στην εξουσία θεωρούνται «ιδιώτες». Πίσω από το «όραμα» (καλοπροαίρετο ενδεχομένως, αλλά θολό έως επικίνδυνο) του Γιωργάκη ή του Κωστάκη, άντε και μερικών ακόμα, καιροφυλακτεί ένας μολυσμένος στρατός κομματικών τρωκτικών, ο οποίος, από την επόμενη των εκλογών, θα διεκδικεί τη λεία του. Τα προβλήματα της Οικονομίας, της Παιδείας, της Ασφάλειας, της Ανάπτυξης, της Υγείας - για να αναφερθούμε στα σημαντικότερα - γίνονται υλικό μόνο για τηλεοπτικές κοκκορομαχίες. Για να λυθούν, θα πρέπει οι πολιτικοί να πάψουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των φανατικών, να πουν τα «σύκα – σύκα», χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και επιπλέον να στραφούν εναντίον των μηχανισμών συναλλαγής (συνδικαλιστές, φαύλοι επιχειρηματίες, ΜΜΕ) που οι ίδιοι εξέθρεψαν. Το έκαναν ποτέ; Γιατί να το κάνουν τώρα;

Ακόμα και σήμερα, όσοι διεκδικούν την εκλογή τους, έχουν μήπως περιορισθεί στα προεκλογικά έξοδα που προβλέπει ο νόμος; Ούτε ένας! Άρα, και τροφοδοτούν την παραοικονομία και αναλαμβάνουν υποχρεώσεις έναντι των χρηματοδοτών τους, που θα τις ξεπληρώσουν αύριο, με δημόσιο - δηλαδή δικό μου - χρήμα. Πριν καν νομοθετήσουν, έχουν παρανομήσει! Υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες SIEMENS, που συνεχίζουν να ενισχύουν – προς ίδιον, φυσικά, όφελος – τα ταμεία κομμάτων και πολιτικών. «Στημένοι» διαγωνισμοί, υπερτιμολογήσεις για να βγει η μίζα του «στελέχους» που σου δίνει τη δουλειά, απίστευτες σπατάλες λόγω ανοησίας και ασχετοσύνης, είναι ο κανόνας σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του Δημοσίου, με πρωταγωνιστές αποτυχημένους πολιτικάντηδες που «βαφτίζονται» managers. Λειτούργησαν ποτέ ελεγκτικοί μηχανισμοί στα ίδια τα κόμματα; Δεν μπορεί π.χ. να βρει το ΠΑΣΟΚ πού πήγε το εκατομμύριο του Τσουκάτου; Πότε ένα κόμμα έβγαλε «στη σέντρα» κάποιον δικό του καταχραστή; Ο περίγελως νεόπλουτος (πόθεν;) Άκης και οι Βατοπεδινοί «τιμωρήθηκαν» με το να αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια. Μεγάλη ζημιά!

Ποιος θα αντιπροσωπεύσει αυτούς που δεν εποφθαλμιούν τον δημόσιο πλούτο, που δεν σπάζουν βιτρίνες, που δεν ψάχνουν για «μέσον», που δεν κάνουν φασαρία στους δρόμους ή στα τηλεπαράθυρα, αλλά θλίβονται και συνθλίβονται από την κατάντια αυτής της χώρας; Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι μπορεί εμείς να είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία που σύρεται κάθε φορά στις εκλογές χωρίς να της προσφέρεται κανένας - θεσμοθετημένος - τρόπος για να εκφράσει την, μετά βδελυγμίας, αποστροφή της για το σύνολο του πολιτικού συστήματος;

Ένας – κατά Πάγκαλον – αχρείος

Υ.Γ. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αναφερθεί κανείς στα άλλα «κόμματα» – συμφύρματα που έχουν χάσει, εκτός από τον κοινό νου, και την αίσθηση του γελοίου.

Σχόλια

06/10 14:35  shareholder-cs
Για οποιον ενδιαφερεται υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Εχω ζητησει απ τους διαχειριστές να είναι μια ανοικτή ομάδα.
06/10 14:38  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ωραίος με μια πρωτη ματιά!
06/10 14:50  shareholder-cs
Μπείτε και γίνετε μέλη: http://www.facebook.com/groups/285475288131544/
09/10 20:13  shareholder-cs
Ειμαστε πολίτες που αποδεχόμαστε οτι για τη σημερινή κατάσταση, πέρα απ τους πολιτικούς, έχουμε αναλογικά και το δικό μας μερίδιο πολιτικής ευθύνης.
Οχι απλά και μόνο γιατί επι 35 χρόνια αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε...
Αλλά διότι, ενώ χρόνια τώρα βλέπαμε το φακελάκι και τη διαφθορά δεν μιλήσαμε.
Γιατί ανεχτήκαμε τα ρουσφέτια και τους διορισμούς απ το παραθυρο. Αναφερομαι στη καλύτερη περίπ...τωση, γιατί πολλοί απο μας συνδιαλέχτηκαν κιόλας.
Εχουμε ευθυνες γιατί δεν αντιταχθήκαμε στην αναξιοκρατία, στην έλλειψη ελέγχου και την απόδοση ευθυνών στο δημόσιο. Γιατί κρατήσαμε επι δεκαετίες ενα πλήρως εκμαυλισμένο κράτος, ενα κρατος συνεχώς διογκούμενο, αντιπαραγωγικό, και ολοένα ακριβότερο. Γιατί αποδεχτηκαμε να μοιράζονται αφειδώς στους πολιτικούς στρατούς πλαστές υπερωρίες και μαϊμού οδοιπορικά και προνόμια και εξωπραγματικοί μισθοί για ελάχιστη εργασιακή προσπάθεια. Γιατί ανεχτηκαμε τον κάθε αποτυχημένο να παραμένει επικεφαλής σημαντικών οργανισμών. Γιατί δεχτηκαμε τους φαύλους συνδικαλιστές να συνδιοικούν.
Γιατί δεν αντιταχθήκαμε στη κομματικοποιηση των πανεπιστημίων και της παιδείας γενικότερα. Γιατί επιτρέψαμε καταλήψεις σχολείων και δημοσίων κτιρίων και κλείσιμο των δρόμων. Γιατί δεν καταγγείλαμε τη καθημερινή και απροκάλυπτη λεηλασία του δημοσίου χρήματος απο χιλιάδες φοροδιαφεύγοντες. Γιατί γνωρίζαμε για τις μαιμού συντάξεις, δηθεν αναπήρων δήθεν τυφλών και νεκρών και δεν πραξαμε κάτι. Γιατί ανεχτηκαμε το ανευθυνο καταγγελττικό λόγο διάφορων "ταχα αριστρερών και προοδευτικών" κατά της επιχειρηματικότητας, των επενδυσεων, των τραπεζών κλπ. Γιατί επιτρεψαμε σε θλιβερές μειοψηφίες να τορπιλλίζουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στοι ΣτΕ.
Γιατί ανεχτηκαμε ένα κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, και τη πλήρη διαπλοκή των ΜΜΕ και του πολιτικού συστήματος.

Γι αυτούς και άλλους τόσους λόγους, είμαστε όλοι, κατά το το μερίδιό μας, συνυπεύθυνοι για τη κατάντια και τη κατάπτωση όπου φτάσαμε τη χωρα, και την οικονομία, και το ηθικό, και την ηθική μας, και την ανεργία κα
09/10 20:14  shareholder-cs
Γι αυτούς και άλλους τόσους λόγους, είμαστε όλοι, κατά το το μερίδιό μας, συνυπεύθυνοι για τη κατάντια και τη κατάπτωση όπου φτάσαμε τη χωρα, και την οικονομία, και το ηθικό, και την ηθική μας, και την ανεργία και το χρηματιστήριο, και τη τσέπη μας.
Εμείς χτίσαμε και διατηρήσαμε αυτό το κρατος. Οι κλαψωδίες τωρα, οι αδιέξοδες αγανακτησεις και το φορτωμα όλων των ευθυνών αλλού, δεν ωφελούν.
Με όραμα και ανασηκωμένα μανίκια και σκληρή προσπάθεια και υπομονή και επιμονή, θα αλλάξουμε αυτό τον καρκίνο που έχει καταφάει τις ζωές και το μέλλον μας.
Το οφείλουμε στους εαυτούς και τα παιδιά μας.
09/10 22:05  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
http://oneirokolakairinisnyktas.capitalblogs.gr/ να βρε χρήστο, βρέθηκε η λύση!
10/10 11:26  cornelsen
Καλά η Ελλάδα. Αυτά τι σού λένε; https://picasaweb.google.com/cornelsen008/DEBT
20/10 01:06  shareholder-cs
Ασχέτως ηλικίας, είμαστε ΕΜΕΙΣ κάποιοι από τις νέες δυνάμεις του έθνους –τις σκεπτόμενες, τις ψύχραιμες και υπεύθυνες, και είμαστε μαζεμένοι εδώ, σ αυτή την ομάδα.

Θλιβόμαστε να βλέπουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαού να αγανακτεί γενικώς χωρίς να αναλύει επαρκώς τους λόγους και να επικεντρώνει σε λύσεις Να εξακολουθεί να μη καταλαβαίνει πλήρως τη κρισιμότητα των στιγμών. Να απεργεί ασκόπως, να ταλα...ιπωρεί και να αλληλο-ταλαιπωρείται στους δρόμους και τις πλατείες, τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του ενάντια στην ανεργία.
Να αρνείται να αποδεχτεί έστω και ενδόμυχα το μερίδιό του στη συλλογική ευθύνη, του γιατί φτάσαμε μέχρι το γκρεμό.
Να μη βάζει μπροστά το όραμα και την έμπνευση αλλά να κυριαρχείται από την οργή την απελπισία, τη μισαλλοδοξία και την καθολική απόρριψη των πάντων.

Θλιβόμαστε να βλέπουμε κάποιους να βιαιοπραγούν, να γίνονται ένας τυφλός όχλος, να σπάνε να καίνε και να λεηλατούν περιουσίες οπλισμένοι με πέτρες ρόπαλα και μολότοφ. Θλιβόμαστε να βλέπουμε άλλους να καταλαμβάνουν κτίρια, και να παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας.
Θλιβόμαστε να βλέπουμε ολόκληρες τάξεις να προσπαθούν εναγωνίως σε μάχες οπισθοφυλακής να περισώσουν όσα περισσότερα απ’ τα προνόμιά τους μπορούν σε βάρος των υπολοίπων. Τις παλιές νοοτροπίες να μην έχουν γονατίσει.

Θλιβόμαστε να βλέπουμε κυβερνήσεις να νομοθετούν στο πόδι, να μην μπορούν να ελέγξουν τον κρατικό μηχανισμό, να είναι ανίκανες να χειριστούν στοιχειωδώς τη κατάσταση και να οδηγήσουν τη χώρα με αποφασιστικότητα σε κάποιο λιμάνι . Θλιβόμαστε να βλέπουμε την ανομία κυρίαρχη.
Θλιβόμαστε να βλέπουμε κόμματα να λαϊκίζουν αφόρητα, ωσαν να υπάρχουν και ανώδυνες επιλογές και εύκολες λύσεις.
Και ακόμα απορούμε πως είναι δυνατόν τόσοι πολλοί συμπολίτες εκεί έξω, να περιμένουν για άλλη μια φορά απ τους πολιτικούς δεινόσαυρους της μεταπολίτευσης. υπεύθυνες και σοβαρές λύσεις

Ξέρουμε οτι ο δρόμος μας θα είναι δύσκολος και τραχύς. Καλά-καλά δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά νοιώθου
20/10 01:08  shareholder-cs
Ξέρουμε οτι ο δρόμος μας θα είναι δύσκολος και τραχύς. Καλά-καλά δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά νοιώθουμε ο ένας την ανάσα και την αγωνία του άλλου.
Θέλουμε να προχωρήσουμε νέες πολιτικές και νοοτροπίες, να αλλάξουμε ριζικά τη χώρα, τη κοινωνία, την οικονομία, κι όχι να γίνουμε κάποιοι νέοι πολιτικοί του ίδιου παλιού συστήματος
Θα τα καταφέρουμε; Δεν ξέρω, το εγχείρημα είναι δύσκολο και οι δυνάμεις μας μικρές. Ξέρω όμως ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μη το προσπαθήσουμε . Κι όταν πιστεύεις κάτι και προσπαθείς, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει…
20/10 01:15  shareholder-cs
Πρωτη ανοικτη συγκεντρωση της ομαδας δημιουργια ξανα
κυριακη 23/10 στις 11 π.μ. - κινηματογραφος δαναος (στη μεγαλη αιθουσα) μετρο: σταση πανορμου,λ κηφισιας 109.
21/10 08:45  Μιχάλης Μαθιουλάκης
Μόλις προχθες έμαθα για την κίνηση "Δημιουργία Ξανά" και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την ιδέα. Οτιδήποτε χρειαστεί από Θεσσαλονική που θα μπορούσα να βοηθήσω, είμαι στη διάθεση της ομάδας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις