Σκάφανδρο κατάδυσης...
Εδω που έφτασε η χώρα, η ηθική, το ηθικό, η οικονομία, το χρηματιστήριο, η τσέπη μας...
Λίγα λόγια για εμένα
sharelolder-cs . κατά κόσμον Χρήστος. Μετά απο τόσο καιρό στο φορουμ και τόσα posts, με ξέρετε αρκετοί, οι περισσότεροι ....
(διαβάστε περισσότερα)
Don't follow me. I'm lost too...
·Το πληκτρολόγιο της ξανθιάς γραμματέως και άλλα εύθυμα....
·Φορέστε το (ενίοτε τολμηρό) χιούμορ σας...
·Για τους φυλακισμένους...
·Γυναικείος χαρακτήρας
·Αμοιβαία δώρα...
·Η απόδειξη για τη κλιματική αλλαγή
·Ομερ-Πριόνης
·Γκίντερ Φερχόιγκεν: ΑΜΑΝ
·Μη πάει ο νους σας στο πονηρό...
·Εύα for ever !
·Απόκλιση 180 μοιρών
·Σκανδαλι-στικά όνειρα...
·Ντόρα, δώστα όλα....
·τραγούδια απο το You Tube
·Prive σελίδα, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ KAI ΜΟΝΟ για τον Θρασσάκο (μη μπείτε οι υπόλοιποι)...
·Ο καφές είχε τη δική του ιστορία...
·Γελάνε και τα αυτιά του Γιωργου που φεύγει...
·Δώστε τόπο στα νιάτα και υπουργεία στους σαραντάρηδες
·Για τα μάτια του OTE...
·Please ask Monica for details....
·Κάπου μπροστά θα είναι το πράσσινο....
·Σκέψεις που κάνεις όταν είσαι "μαύρος" και "στη γωνία".....
·Προβληματισμοί...
·Γιατί ζορίζεστε;
·Ευχαριστίσατε τον Κύριο ημών...
·Χιουμορ απο τον Αρκά
·Οταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου...
Σύνδεσμοι


Ποιος λοιπόν εχει πάρει στη πραγματικότητα πάνω του το βάρος;
1526 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
08:52

Επειδή έχω βαρεθεί την ανόητη και απίθανη συνωμοσιολογία  πολλών ότι οι δανειστές μας θέλουν την Ελλάδα φτηνή για να την αγοράσουν τσάμπα, θέλουν να είμαστε φτηνό εργατικό δυναμικό για να επενδύσουν, θέλουν να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαιά μας και άλλες απίθανες και ευφάνταστες  θεωρίες συνομωσίας που ακούω και από σκεπτόμενους υποτίθεται ανθρώπους:

 

 

Σας παραθέτω από εδώ http://www.capital.gr/News.asp?id=1416919
«Οι ιδιώτες πιστωτές αναμένεται να δεχτούν να αναλάβουν ζημιές μέχρι 53,5% στην ονομαστική αξία των ομολόγων τους στο πλαίσιο της ανταλλαγής των ομολόγων που θα μειώσει το χρέος της χώρας κατά περίπου 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.»
 «Παράλληλα, οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να μειώσουν το επιτόκια στα δάνεια από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.»

Πηγή:www.capital.gr


Μερικά απλά μασηματικά
Με τη απομείωση αυτή του δημοσίου χρέους κατά 100 δις γλιτώνουμε  ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ τόκους υψους 3,5 δις ευρώ,  αν υποθέσουμε ότι δανειζόμαστε με επιτόκιο 3,5%.

Το επιτόκιο βέβαια αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ και ρυθμισμένο, και στη πραγματικότητα βάσει της πιστοληπτικής μας κατάστασης και της μηδενικής αξιοπιστίας  μας ως χώρας, ως οικονομίας  και ως πολιτικού συστήματος, θα δανειζόμασταν με απείρως υψηλότερο επιτόκιο (πιθανότατα δεν θα μας δάνειζαν καθόλου). Με ένα τυπικό επιτόκιο του 5,5% (όσο πχ δανείζεται η Ιταλία) γλυτώνουμε 5.5 δις.

 

Αλλά εστω κι έτσι, ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΑ 100 δις ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,  επαναλαμβάνω οτι γλιτώνουμε  ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ  τόκους υψους 3,5 δις ευρώ.

Επίσης με τη μείωση κατά περίπου 2% (απ το 5,5% στο 3,5%) στο επιτόκιο των δανείων του πρώτου μνημονίου γλυτώνουμε τουλάχιστον άλλα 2 δις ακόμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Σύνολο περί τα 5,5 δις ετησίως.

 

Ετσι για σύγκριση, όλο το πατιρντί που έγινε για τη πρόσφατη μείωση (με το μνημόνιο 2) των μισθών και συντάξεων και επικουρικών κλπ αφορούσε μια εξοικονόμηση μόλις 325 εκατομ. ετησίως. Το δε χαράτσι της ΔΕΗ στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που γονάτισε και στέγνωσε την αγορά, απέδωσε περί τα 2 δις ευρώ.

 

Ποιος λοιπόν εχει πάρει στη πραγματικότητα πάνω του το βάρος;

 

Και αν τάχα μας θέλουν για φτηνό εργατικό δυναμικό , θυμίζω ότι ήδη ένα σωρό χωρες της ΕΕ έχουν χαμηλότερους μισθούς από μας πχ Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία Σλοβακία, Πολωνία, χωρες της Βαλτικής κλπ. Και παραδίπλα υπάρχουν και Τουρκίες και αραβικές χώρες και άλλοι…

 

Και όσον αφορά τα πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο, έτσι για να έχουμε μια εικόνα: ποια είναι η «παρούσα αξία» για οσους καταλαβαίνουν από χρηματοοικονομικά, των κερδών (και όχι των εσόδων, διότι σαφώς υπάρχουν και έξοδα ερευνας και σημειώνω: θαλάσσιας εξορυξης από σημαντικό βάθος, και πληρωμής δικαιωμάτων στη χωρα μας) των εταιρειών που θα αναλάβουν την εξόρυξη και που θα προέλθουν μετά από 10-20 χρόνια που θα έρθουν (αν έρθουν ) στην επιφάνεια;

Με προεξοφλητικό επιτόκιο 7%, τα κέρδη που θα προκύψουν μετά από μια δεκαετία, αξίζουν τα μισά σήμερα, και τα κέρδη που θα προκύψουν μετά από μια εικοσαετία αξίζουν σήμερα περίπου το ¼. Δεν είναι λοιπόν τόσα πολλά, και σε κάθε περίπτωση δεν τα  επωφελείται ξένο κράτος αλλά η ιδιωτική εταιρεία που θα τα αναλάβει.

 

 

Σχόλια

21/02 15:55  shareholder-cs
25/02 06:45  shareholder-cs
"Πρέπει να αναγνωρισθεί ότι, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών μελών της Ζώνης του Ευρώ αναλαμβάνουν μεγάλα βάρη για να βοηθηθεί η Ελλάδα. Η αλληλεγγύη αυτή εκφράζεται με την διαγραφή μέρους του χρέους κατά € 110 δις, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά 11 έως 30 έτη, την δεκαετή περίοδο χάριτος στην πληρωμή χρεολυσίων, τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στα διακρατικά δάνεια (μείωση του περιθωρίου σε 150 μονάδες βάσης από 200 και 300 μονάδες βάσης μέχρι σήμερα), μείωση του επιτοκίου στα νέα ελληνικά ομόλογα κάτω από το επιτόκιο της αγοράς, στο 2% μέχρι το 2015 και 3% από το 2015 έως το 2020, την μεταφορά κερδών που σχετίζονται με την διακράτηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, καθώς βεβαίως, και την παροχή πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας σημαντικού ύψους, για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα του ελληνικού κράτους τα επόμενα χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει η χώρα. "

Alpha Bank: "Η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον"


Πηγή:www.capital.grhttp://www.capital.gr/News.asp?id=1421533
29/03 00:38  shareholder
Αν και οι καταστασεις θελουν να μας πεισουν για το αντιθετο, ειναι η πιο καλα παρουσιασμενη αποψη για τους χιλιαδες που κατεβαινουν στο συνταγμα με την πρωτη ευκαιρια.. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ? Λυπαμαι που ειχες μονο 2 απαντησεις απο σενα Χρηστο.. Συνεχισε να εχεις δικια σου αποψη και να λες πραγματα που οι αλλοι φοβουνται να πουν, μην χασουν κανενα ποντο στον μετρητη..

Ολοι λενε, λενε και δεν λενε τιποτα! Περιμενουμε το επομενο σου ποστ =)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψηfree counters

Athens

Get your own Box.net widget and share anywhere!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις